ROG Thor P3 1200W ekran RGB sorunu

boozeman

Uzman
Merhaba,

ROG Thor P3 güç kaynağımda bir sorun yaşıyorum. Watt gösterge ekranı etrafındaki ve ROG logosundaki RGB sistem çalıştırılırken birkaç saniye yanıyor, sonrasında belirli bir renkte donuyor. Armoury Crate yazılımını silip yüklemeyi denedim, SingalRGB denedim, eski sürüm ASUS Aura yazılımını denedim, BIOS Update denedim, ekran mıknatıslı olduğu için çıkarıp diğer tarafa takabiliyoruz, onu da denedim yine tam aynı yerde donuyor. Windows'tan mıdır acaba diye düşündüm ama BIOS'ta da aynı, hata henüz BIOS'a girmeden del tuşuna bastığım esnada zaten donmuş oluyor. Fikriniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri:
  • Windows 11 25H2
  • BIOS sürümü 1805
  • AMD Ryzen 9 9950X3D
  • ASUS ROG Crosshair X870E Hero
  • ASUS ROG ASTRAL 5090 OC
  • Corsair Vengeance RGB 32 GB 6000MHz CL30
  • Kingston KC3000 4TB
  • Corsair iCUE LINK TITAN 360 LCD
  • ASUS ROG Thor 1200W Platinium III
  • Corsair 7000X

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yazılımsal değil bence güç kaynağının kendi üzerindeki RGB ve ekran kontrol devresiyle ilgili donanımsal bir arıza. RGB'nin sistem açılırken yanıp BIOS'a girmeden önce tek renkte donması, yazılım ve işletim sistemi ihtimalini tamamen eliyor. Yapılan denemeler ve BIOS güncellemesi sonuç vermediyse, bu RGB kontrolcüsünün veya Firmware'in kilitlendiğini gösterir. Garanti varsa en doğru çözüm RMA veya değişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…