Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Bildiğiniz üzere Custom ROM, Recovery gibi ön ekler gelmişti. Bu kesinlikle harika fikir. İyi ki bu ön ekler gelmiş. Ancak benim çok rahatsız bulduğum bir şey var. Bu ön eklerin hiç doğru kullanılmadığını düşünüyorum.

Techolay'da ROM paylaşımı yapmayan konulara ROM ön eki veriyoruz. Bir konu, özellikle bir ROM paylaşımı olmadığı sürece bu ön eki alamamalıdır. Biz maşallah, ROM'a selam verene ön ek vermişiz. :D

Mobil odaklı her forum Custom ROM, Stock ROM, Kernel, Recovery gibi paylaşımların yapıldığı konulara bu ön ekleri veriyor. ROM arayan, soran, isteyenlere kesinlikle bu ön eki vermiyorlar. Bazıları da bu konulara "ROM istek" şeklinde ön eki uyguluyor.

"Diğer forumlar öyle yapıyor diye biz de mi öyle yapalım?" diye düşünmeyin hemen. Onlar öyle yapıyor çünkü doğrusu bu.

1758563547239.webp

"ROM istek" ön eki getirilmeli ve ROM paylaşımı barındırmayan konuların ROM şeklinde ön eki olmamalı.

Konu ile ilgili diğer önerim, insanlara ve emeklere faydası olmayan bu sitelerin filtrelenmesi/yasaklanmasıdır. Ne zaman ROM araştırsam, sadece vakit çalıyorlar. Bu sitelerin Techolay'da paylaşılması da kesinlikle uygun olmayacağı düşüncesindeyim:

gsmturkey.net : Kendisine ait olmayan çalışmaları bile "Görmek için kayıt olun, mesajı beğenin, cevap yazın" şeklinde paylaşıyor. Eleştiri aldıklarında da emeklerin kendilerine ait olduklarını iddia ediyorlar.

halabtech.com : Dosyalarını ücret karşılığında veriyor. Tabii bu konuda popüler oldular zaten.

firmwaredrive.com : Halab Tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

romdevelopers.com : Halab Tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

gsmmunna.com : Halab Tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

Artı 19 Eksi
Halabtech gibi siteler zaten her zaman para ile dosya satıyor. Normal bir şey. Gsmturkey'de işe yarar programlar oluyor.

Techolay'ı direk Android forumu yapsak diye bir şey bu. Ne eksi ne artı.

Ha Halabtech'in ücretsiz paketleri oluyor 5GB altı dosyaları indirebiliyorsun.

Gsmturkey'de işe yarar programlar oluyor.
Programların direkt paylaşılmasından yanayım. "Kayıt ol -> Mesaj at -> Beğen" mantığı ile devam eden forumlara hiç gerek yok. Bir kullanıcının cihaz brick ettiğini hayal et. Bu siteye yolu düştüğünü de hayal et. Bu kadar şey yapıp bir de kırık link çıksın, o anki sinir krizi tadından yenmez.

Ha Halabtech'in ücretsiz paketleri oluyor 5GB altı dosyaları indirebiliyorsun.
Kendi sayfasına ziyaret edenlerin %1'ine faydaları var mış. Şaşırdım doğrusu.

Programların direkt paylaşılmasından yanayım. "Kayıt ol -> Mesaj at -> Beğen" mantığı ile devam eden forumlara hiç gerek yok. Bir kullanıcının cihaz brick ettiğini hayal et. Bu siteye yolu düştüğünü de hayal et. Bu kadar şey yapıp bir de kırık link çıksın, o anki sinir krizi tadından yenmez.
Yaşandı, en kralı yaşandı 😀 Bu sebeplerden dolayı artıladım.

Bildiğiniz üzere Custom ROM, Recovery gibi ön ekler gelmişti. bu kesinlikle harika fikir. İyi ki bu ön ekler gelmiş. Ancak benim çok rahatsız bulduğum bir şey var. Bu ön eklerin hiç doğru kullanılmadığını düşünüyorum.

Techolay'da ROM paylaşımı yapmayan konulara ROM ön eki veriyoruz. Bir konu, özellikle bir ROM paylaşımı olmadığı sürece bu ön eki alamamalıdır. Biz maşallah, ROM'a selam verene ön ek vermişiz. :D

Mobil odaklı her forum Custom ROM, stock ROM, kernel, recovery gibi paylaşımların yapıldığı konulara bu ön ekleri veriyor. ROM arayan, soran, isteyenlere kesinlikle bu ön eki vermiyorlar. Bazıları da bu konulara "ROM istek" şeklinde ön eki uyguluyor.

"Diğer forumlar öyle yapıyor diye biz de mi öyle yapalım?" diye düşünmeyin hemen. Onlar öyle yapıyor çünkü doğrusu bu.

Eki Görüntüle 187076

"ROM istek" ön eki getirilmeli ve ROM paylaşımı barındırmayan konuların ROM şeklinde ön eki olmamalı.

Konu ile ilgili diğer önerim, insanlara ve emeklere faydası olmayan bu sitelerin filtrelenmesi/yasaklanmasıdır. ne zaman ROM araştırsam, sadece vakit çalıyorlar. Bu sitelerin Techolay'da paylaşılması da kesinlikle uygun olmayacağı düşüncesindeyim:

gsmturkey.net: Kendisine ait olmayan çalışmaları bile "görmek için kayıt olun, mesajı beğenin, cevap yazın" şeklinde paylaşıyor. Eleştiri aldıklarında da emeklerin kendilerine ait olduklarını iddia ediyorlar.

halabtech.com: Dosyalarını ücret karşılığında veriyor. Tabii bu konuda popüler oldular zaten.

firmwaredrive.com: Halab tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

romdevelopers.com: Halab tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

gsmmunna.com: Halab tech gibi. Para ver yoksa dosya yok.

Halabtech'e şurada sövsem yeridir ya. Bir tane dosya için 1 saat uğraşmıştım. 😒
Not: Dosyayı indiremedim.