ArabadaGazlıSüren
Becerikli
Hocam eğer kişisel dosya çok yoksa bulut depolama ile işinizi halledebilirsiniz.
Nelerden bulaşmış olabilir?Eki Görüntüle 168254
Basıyorum açılmıyor.
Kendi bilgisayarımda gezinirken aniden çıktı karşıma. Antivirüs kapalıydı zaten ve güvenlik duvarını da kapatmıştım. Herhalde açtığım eski bir .exe aylar sonra aktifleşip bulaşmış çünkü bazen oluyor bu karşıma.
Bir deneyim.
Virüs bulaşmadan önce UEFI dosyalarına çok önceden baktığımda gariplik yoktu. Cleanup-image şeyini DISM algılamadı galiba.
Tam o ekrandayken baktım hiç biri yok dedi.Hocam sistem geri yükleme noktası var mı bilgisayarda.
Sistem açılmadıysa USB bellek ile kurtarmak lazım başka çare yok.Virüs bulaşmadan önce UEFI dosyalarına çok önceden baktığımda gariplik yoktu. cleanup-image şeyini DISM algılamadı galiba.
Garip herhalde AnyDesk açıkken kullanan birisi (birkaç güvenilir kişiye açıyorum) bulaştırmış olabilir diye düşünüyorum.
MBR değil GPT kullanıyorum.Herhalde MEMZ'in yaptığı gibi sistem dosyalarını kısmen gizlemiş MBR değiştirmiş olma ihtimali var.
Garip herhalde AnyDesk açıkken kullanan birisi (birkaç güvenilir kişiye açıyorum) bulaştırmış olabilir diye düşünüyorum.
MBR değil GPT kullanıyorum.
Bu bilgisayarı sıfırla deneyim mi?