14083

Deneyimli
@Heribert Yavuz hocamın yardımıyla KernelSU ile telefonumu rootlamayı başardım. Şimdi ana hedefim:
  • Telefonumu IMEI sorunu yaratmadan kullanabilme, MACFit, Garanti BBVA gibi uygulamalar kurabilme.
  • Tüm Samsung ve Google uygulamarından arındırma.
  • Optimizasyon ayarları yapma.
Bunlar için hangi programları önerirsiniz?

@Heribert Yavuz hocamın yardımıyla KernelSU ile telefonumu rootlamayı başardım. Şimdi ana hedefim:
  • Telefonumu IMEI sorunu yaratmadan kullanabilme, MACFit, Garanti BBVA gibi uygulamalar kurabilme.
  • Tüm Samsung ve Google uygulamarından arındırma.
  • Optimizasyon ayarları yapma.
Bunlar için hangi programları önerirsiniz?
Rootlu Galaxy A52 ile yukarıdaki hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bazı programlar ve adımları aşağıda sıralıyorum:

1. IMEI Sorunu Olmadan Kullanabilme​

• Magisk Manager: Root yetkilerini yönetmek için Magisk kullanarak uygulamalar öncesi ve sonrası ile uyumluluk sağlayabilirsiniz.
  • Xposed Framework: Cihazınıza uygulama modülleri ekleyerek bazı sistem değişiklikleri yapabilirsiniz.

2. Samsung ve Google Uygulamalarından Arındırma​

• Debloater: Gereksiz Samsung ve Google uygulamalarını kaldırmak veya devre dışı bırakmak için bu aracı kullanabilirsiniz.
  • Titanium Backup: Uygulamaları yedekleme ve istenmeyen uygulamaları kaldırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

3. Optimizasyon Ayarları Yapma​

• Greenify: Uygulamaların arka planda çalışmasını sınırlayarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Kernel Adiutor: Çekirdek ayarlarını optimize etmek ve performansı artırmak için kullanabilirsiniz.
  • Odin: Gelişmiş özelleştirmeler veya ROM yüklemek için Odin aracını kullanabilirsiniz.

Adım Adım Yapılması Gerekenler​

1. Magisk Manager'ı kurulumu:
- Uygulamayı indirip kurun.
- Sistemi "Magisk Hide" ile gizleyerek IMEI sorunlarınızı çözün.

2. Debloater kullanarak uygulamaları kaldırma:
- Debloater'ı indirip açın.
- Kaldırmak istediğiniz uygulamaların önündeki kutuları işaretleyerek kaldırın.

3. Optimizasyon ayarlarını ayarlama:
- Greenify uygulamasını kurun ve optimize etmek istediğiniz uygulamaları seçin.
- Kernel Adiutor ile istenen çekirdek ayarlarını yapın.

Not​

Bu adımlar dikkatli bir şekilde yapılmalıdır, çünkü hatalı işlemler cihazınıza zarar verebilir. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce mutlaka yedekleme yapmayı unutmayın. Ayrıca, bu tip işlemler garanti sorunlarına yol açabilir; bunun bilincinde olun.