Fedaizm

Çalışkan
Royal Kludge M3 mouse aldım, dongle'ı bilgisayara taktım mouse altından 2.4G moduna çektim kullanım kılavuzuna göre çalışması lazım fakat 1-2 saniye algıladıktan sonra kesiliyor 3-4 saniye sonra yine algılıyor yine kesiliyor. Diğer ekipmanlarımda sorun yok. Ek olarak kasanın üstündeki usblere takınca çalışmıyor, anakarta takınca da böyle bi sorun oluyo. Değişime göndermek için forum attım ama önceden kullanıp bu sorunu çözen falan varsa diye açıyorum. Bilen varsa cevaplarsa sevinirim.

Royal Kludge M3 mouse aldım, dongle'ı bilgisayara taktım mouse altından 2.4G moduna çektim kullanım kılavuzuna göre çalışması lazım fakat 1-2 saniye algıladıktan sonra kesiliyor 3-4 saniye sonra yine algılıyor yine kesiliyor. Diğer ekipmanlarımda sorun yok. Ek olarak kasanın üstündeki usblere takınca çalışmıyor, anakarta takınca da böyle bi sorun oluyo. Değişime göndermek için forum attım ama önceden kullanıp bu sorunu çözen falan varsa diye açıyorum. Bilen varsa cevaplarsa sevinirim.
Royal Kludge M3 farenizin bağlantı sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Pil Kontrolü:
- Farenizin pili tam olarak şarj edildi mi? Eğer fareniz şarj edilebilir değilse, yeni bir pil takmayı deneyin.

2. Dongle Konumu:
- USB dongle'ı bilgisayarın arka tarafındaki USB portlarından birine takmayı deneyin. Ön portlar zamanla sinyal iletiminde zayıflayabilir.
- Eğer bir USB uzatma kablosu varsa, dongle'ı uzatma kablosu ile farenin bulunduğu yere daha yakın bir konuma yerleştirin.

3. Farenin 2.4G Modu:
- Farenin 2.4G modunu açtığınızdan emin olun. Modun açık olduğunu teyit etmek için başka bir bilgisayarda da deneme yapabilirsiniz.

4. Sürücü Güncellemeleri:
- Bilgisayarınızdaki USB denetleyici ve fare sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyiniz.

5. Aygıtların Diğer USB Portlarda Test Edilmesi:
- Farenizi bilgisayarın diğer USB portlarına, mümkünse farklı bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu, farenin kendisinde bir arıza olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.

6. Giriş Aygıtı Bağlantı Ayarları:
- Bilgisayarın aygıt yöneticisinde (Device Manager) USB aygıtların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Aygıt listesinde herhangi bir hata sembolü (sarı üçgen vb.) olup olmadığını inceleyin.

7. Fabrika Ayarları:
- Farklı bir deneme olarak, farenizi fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin. Kılavuzda bu konuyla ilgili bir bölüm olmalıdır.

8. Bağlantı Mesafesi:
- Farenin dongle ile arasındaki mesafeyi mümkün olduğunca azaltmaya çalışın. Çok fazla fiziksel engel, sinyalin zayıflamasına sebep olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, farenin bozuk olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak değişim sürecine gitmek iyi bir seçenek olabilir.