Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese iyi sosyaller,

Rozet çeşitliliğinin artması, hem konulara, hem de foruma canlılık katabilir. Örneğin; ekipman için rozet, ya da soğutma sistemleri üzerine rozet.

Örnek olması açısından söylüyorum, yeşil tarafta bol bol rozet var, bir konuya girdiğimiz zaman o kişinin o konu hakkında az çok bilgi sahibi olduğunu anlayabiliyoruz.

Rozetler için gereksinimleri yönetim ekibi belirler uygulanırsa. Hem foruma aktiflik, hem de konulara aktiflik katar.

Artı 27 Eksi
Herkese iyi sosyaller,

Rozet çeşitliliğinin artması, hem konulara, hem de foruma canlılık katabilir. Örneğin; ekipman için rozet, ya da soğutma sistemleri üzerine rozet.

Örnek olması açısından söylüyorum, yeşil tarafta bol bol rozet var, bir konuya girdiğimiz zaman o kişinin o konu hakkında az çok bilgi sahibi olduğunu anlayabiliyoruz.

Rozetler için gereksinimleri yönetim ekibi belirler uygulanırsa. Hem foruma aktiflik, hem de konulara aktiflik katar.
Çok mantıklı hocam, umarım gelir.

Bazı kategorilerin rozetleri olmasına rağmen, o rozeti elde edecek aktifliği sağlamaya yetecek kadar konusu yok. Haftada veya ayda sadece iki üç kez konu açılan kategorilerdeki rozeti bir kez alsanız bile sürekliliğini getiremeyeceksiniz çünkü konu açılmıyor. Bence şu an için sayı oldukça yeterli.

Var olanlarda bile sahip olan kimse yok. Kullanıcıların kategorilerde aktifliği çok düşük, gereksinimler basit olmasına rağmen alan yok.

Surada kac tane rozet var saymadim ama daha bunlari alabilen yokken daha fazla eklemeye gerek yok bence. Bu tablo hep bu şekildeydi, hiçbir zaman canlı olmadı. Aralarında şu ana kadar kimsenin almadığı en az 10 rozet var.
Konu sahibi lazım olanından bahsetmiş zaten. "Ekipman" rozeti mesela. Var olan rozetlerde ilgi yok ya da yeterli bilgiye sahip birisi yok ancak henüz olmayan rozetin kategorisine ilgi var ve bu konuda bilgisi iyi olan kişiler mevcut.

1770485660766.webp

Böyle bir şeye gerek var mıydı? Eski moderatör bile daha fazla rozete gerek yok demesine rağmen biraz garip geliyor.

Şu rozetler eklendi:
  • Hatasız Çalışıyor: Forum içerisinde 5.000 mesajı aşmış ve 5'ten az uyarıya sahip üyelere verilir. (Yetkililere verilmemektedir.)
  • Açılış Hamlesi: Forum içerisinde 50 çözüme ulaşmış kişilere verilir.
  • Gelişen Oyun: Forum içerisinde 100 çözüme ulaşmış kişilere verilir ve "Açılış Hamlesi" rozetinin devamıdır, bu rozeti alınca "Açılış Hamlesi" rozeti silinir.
  • Merkez Kontrolü: Forum içerisinde 250 çözüme ulaşmış kişilere verilir ve "Gelişen Oyun" rozetinin devamıdır, bu rozeti alınca "Gelişen Oyun" rozeti silinir.
  • Tahtanın Hakimi: Forum içerisinde 500 çözüme ulaşmış kişilere verilir ve "Merkez Kontrolü" rozetinin devamıdır, bu rozeti alınca "Merkez Kontrolü" rozeti silinir.
Şu an için durumu takip edip diğer alınamayan rozetleri inceleyeceğiz, yeni bir rozet ekleme hedefimiz uzun bir süre kalmadı.