Selamlar, hoş geldiniz. Bir mod yapımcısının yaptığı bir modu göstermek istiyorum. Mod RTX 20 ve 30 serisindeki kartlarda, resmi olarak sadece RTX 40 serisinde bulunan Frame Generation yani Kare Oluşturma özelliğini aktif etmemizi sağlıyor. Peki nedir bu Frame Generation ve ne işe yarar?

Frame Generation ne işe yarar?​

Frame Generation DLSS ile çalışarak minimum görüntü kaybı ile FPS'inizi artırır.

Frame Generation modu nasıl kurulur?​

Öncelikle DLSSG to FSR3 modunu indirin. Modu indirmek için nexusmods hesabına ihtiyacınız var. İndirdikten sonra DisableNvidiaSignatureChecks.reg dosyasına çift tıklayarak kayıt defterine ekleyin. Daha sonra Windows ayarlarından sisteme, oradan ekrana oradan grafik ayarlarına, oradan da grafik ayarlarını değiştire tıklayın ve Hızlandırılmış GPU'yu aktif edip bilgisayarı yeniden başlatın. Yeniden başlattıktan sonra indirdiğiniz dlssg-to-fsr3.zip dosyasını açın. dlssg_to_fsr3_amd_is_better.dll ve nvngx.dll dosyalarını oyununuzun exesinin olduğu yere atmalısınız. Daha sonra V-Sync'i kapatın. Ben NVIDIA Denetim Masasından kapattım. Artık oyunda Frame Generation'ı kullanabilirsiniz. Kullanmanız için DLSS'i Kalite'ye almanız ve Frame Generation'ı aktif etmeniz gerekiyor.

Oyun testleri

Kadim dostum Witcher 3'te denedim. Değerleri aşağıda görebilirsiniz:
1707039969471.webp
1707040002546.webp
30 FPS'e yakın fark etti. Oyun ise Ultra+ ayarlarda ve RT Kalite modunda.

Nasıl silebilirim?​

Silmek oldukça kolay. Attığınız iki adet DLC dosyasını oyunun exesinin olduğu yerden silmelisiniz. dlssg-to-fsr3.zip dosyasındaki RestoreNvidiaSignatureChecks.reg dosyasına çift tıklarsanız mod devre dışı kalacaktır.

Son olarak online oyunlarda kullanmayın. Dosya değiştirdiğiniz için muhtemelen anti-cheat yazılımı hile yaptığınızı sanacak ve oyundan banlanacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör: