İyi Sosyaller şu anda RTX 2060, R5 5600, MSI B450 Tomahawk, Arctis 3 360mm ARGB sıvı soğutucu, raijintek 1200W PSU, 32 GB Corsair Vengeance Pro RAM ve Corsair 4000X kasa olarak sistemim bulunmakta yanında 1080p 144Hz ve 2K 240Hz monitörlerim var sistemi upgarade etmek istiyorum. Elimdeki işlemciyi arkadaşıma güncel 0 fiyatına satma şansım var. Bu durumda tekrardan AM4 devam edip 5800XT işlemci almak mantıklı olur mu? Mayıs ayının ortasına doğru 5070 Ti veya 9070XT alacağım gibi, işlemciyi değiştirsem tekrardan beni uzun zaman götürür mü bu sistem? Ekran kartını değiştirsem anakart ve yeni DDR5 RAM'ler beni biraz zorlayacak gibi şu anda çekiniyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Am4 soket sistem senin elindeki zaten AM4 soketin son seri işlemcisi var. Bence komple değiştir yeni sistem al. Daha uygun gelir. Elindekini de 2. El satarsın. İnternet cafeciler vs varsa bir sor. Yada sarı siteye ilan ver.
Hocam beni zorlayan durum anakart, RAM, ekran kartı, işlemciyi aynı anda almak olacak bu kadarını bütçem kaldırmıyor şu anda hazır kasa almak istemiyorum kalitesiz ürünler oluyor genelde. Benim düşüncemde 5800XT ve 5070 Ti olarak güncelleyip zaman içerisinde de DDR5 olarak güncelleme yapmak mantıklı mı emin olamıyorum.
Arlecchino
Başarılı
Hocam beni zorlayan durum anakart, RAM, ekran kartı, işlemciyi aynı anda almak olacak bu kadarını bütçem kaldırmıyor şu anda hazır kasa almak istemiyorum kalitesiz ürünler oluyor genelde. Benim düşüncemde 5800XT ve 5070 Ti olarak güncelleyip zaman içerisinde de DDR5 olarak güncelleme yapmak mantıklı mı emin olamıyorum.
Anakart iyiymiş ama PCI-e 3 yavaş kalıyor. Parçalarını iyi fiyattan satabilirsin AM5'e geçmen en mantıklısı. 2. elden uyguna 5700X3D bulursan alabilirsin fakat gereksiz.
2. El çok uygun fiyata falan olması lazım mantıklı olması için. Ben olsam dediğim gibi yapardım. Aslında am5 sistemleri az bir inceleyin o kadar uçuk bir fiyat farkı yok.Hocam beni zorlayan durum anakart, RAM, ekran kartı, işlemciyi aynı anda almak olacak bu kadarını bütçem kaldırmıyor şu anda hazır kasa almak istemiyorum kalitesiz ürünler oluyor genelde. Benim düşüncemde 5800XT ve 5070 Ti olarak güncelleyip zaman içerisinde de DDR5 olarak güncelleme yapmak mantıklı mı emin olamıyorum.
Hocam AM5 olarak kullanılacak işlemci ve anakartlar neler şu anda belki zorlarım kendimi anakart olarak ATX olması gerçekten çok daha iyi olur.
Haklısınız AM4 yatırımı yapmak gerçekten mantıksız olabilir öneri olarak AM5 için RAM, anakart ve işlemci ne olur benim için?
Haklısınız AM4 yatırımı yapmak gerçekten mantıksız olabilir öneri olarak AM5 için RAM, anakart ve işlemci ne olur benim için?
Son düzenleme:
Hocam AM5 olarak kullanılacak işlemci ve anakartlar neler şu anda belki zorlarım kendimi anakart olarak ATX olması gerçekten çok daha iyi olur.
32 GB CL30 6000MHz, B850, 9700X.
En azında bu modellere bakmam gerekir değil mi hocam veya daha yukarısına?
En azında bu modellere bakmam gerekir değil mi hocam veya daha yukarısına?
2K icin. 9600 gelince B650le 1080p girilir. RAM icin 6000-30CL en ideali. Daha yuksek hizlar gereksiz para harcama oluyor. 16 GB RAM icin çanlar calmaya basladi. 32 daha guvenli.