RTX 2060 sistemde DirectX hatası

WRZ

Uzman
12 Kasım 2024 NVIDIA driver güncellemesi yapana kadar bilgisayarımda en ufak bile sorun yoktu; ta ki güncellemeyi yapana kadar. Ne yapacağımı bilmiyorum. DDU ile Driver'ı kökten sildim, sorun yaşamadığım Driver'ı indirdim; yine aynı hatayı alıyorum. Şu an 5 Aralık 2024 güncellemesi geldi; yine aynı hata. RAM'leri çıkarıp taktım; yine aynı. En son DirectX güncellemesini kurdum ve yine aynı.

Sistem:
  • RTX 2060.
  • R5 3500X.
  • G.Skill 8+8 RAM 3200MHz.

Hatayı yaşadıgım oyunlar:
  • CoD bo6.
  • NFS Unbound.
  • BF2042.
  • Delta Force.

Ben şahsen bu sorunu BF4'de yaşamıştım ve sürücüyü tekrardan yükleyip oyunu sil yükle yaparak çözmüştüm. Daha kısa bir yöntem için bazı yerlerde downclock çözüm olarak sunulmuş.

Saat ve bellek hızlarını 5 eksiltin.

Böyle yaptım bir de başka bir forumdan duymuştum NVIDIA Denetim Masası ayarlarını sıfırliyordu bir de Windows ayarlarında grafik ayarı var oyunu seçip yüksek performansta çalıştır dedigimiz onu da kapattım
Sonuç olarak 45 dakika Delta Force girdim 5 dakikada çökerdi ama cökmedi ama daha cözulmüş değil ileride dönüş yapacağım.

Öncelikle bayagı Delta Force oynadım normalda çözüldu zannettim cökmuyordu ama geceye doğru DirectX hatası almadim ama oyunda iken dondu ekran Alt Tab atamiyordum hiçbir şey yapmama izin vermiyordu NFS Unbound'a da oyle anlamadım yani.

Dosya Ekleri

• 20241206_133640.webp
    311,1 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
DirectX sorununuzun çözülmesi güzel, Delta Force yeni bir oyun olduğundan dolayı belki oyundan kaynaklı böyle olmuş olabilir. NFS Unbound'u biraz daha oynamaya devam edin bu sorun hala devam ediyorsa ilk önce OCCT ile GPU/CPU/RAM/POWER bir stres testi yapalım.

Deneyeceğim.

Tüm testleri yaptım normalde 1 dakika tuttum ama yetersiz geldi zamanımda yoktu bu yüzden 3 dakika tutabildim bir sıkıntı var mı anlamadım menu karışık biraz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.webp
    103,4 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_15.webp
    99,2 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_16.webp
    102,3 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_17.webp
    103,2 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_18.webp
    106,6 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_19.webp
    106,4 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20.webp
    97,1 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Deneyeceğim.

Tüm testleri yaptım normalde 1 dakika tuttum ama yetersiz geldi zamanımda yoktu bu yüzden 3 dakika tutabildim bir sıkıntı var mı anlamadım menu karışık biraz.
1 dakika çok yetersiz, en az 1 saat yapmayı deneyin. Amacımız stabiliteyi ve sıcaklıklara bakmak. İşlemci sıcaklığın yüksek çıkmış gibi gözüküyor, soğutucunu ve en son ne zaman termal macun sürdüğünü öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…