Arıza tespit yapıldı mı kartta? Sadece VRAM üzerinde problem yoksa ekstra masraf çıkar. Ayrıca yapan ustanın da iyi olması gerek reball basit bir iş değil.

Eğer durum yukarıdaki gibi olursa ekstra masraf çıkar bu da yapacağın masrafa değmeyecek. Ayrıca tamir yaptıracaksan da adamın koyduğu termal macuna bel bağlama kendin macun alıp kapatırken içine koydurt.

3 fanlı 2060 alırsan OC ile 2070 gibi kullanabilirsin.

OC performansı deli gibi arttıran bir şey değil çoğu kart fabrikadan stok OC ile çıkıyor. Zaten 2060 OC ile 2070'e yetişse 2060S gibi ara modellerin anlamı ne? Ayrıca 3 fan ile OC yaptığında inanılmaz bir fark yaşamazsın hotspot daha stabil kalır o kadar.

OC performansı deli gibi arttıran bir şey değil çoğu kart fabrikadan stok OC ile çıkıyor. Zaten 2060 OC ile 2070'e yetişse 2060S gibi ara modellerin anlamı ne? Ayrıca 3 fan ile OC yaptığında inanılmaz bir fark yaşamazsın hotspot daha stabil kalır o kadar.
2070 gibi dedim zaten tam anlamıyla olmasa da FPS artışı yaşanacağı kesin.

Ücretsiz arıza tespiti yapan yerler var onlara sor tam olarak ne sorunları var ne kadara yaparlar teknik bilgi al. 2-3K ya garantili şekilde tamir ediyorlarsa çok iyi ama 3'ten fazla vermek pek mantıklı olmayabilir.

Hiç yükseltme işlemciye boşa para verirsin. Anakart, RAM ve işlemciyi satıp ileride bütçene göre AM4 set alırsın. Ekran kartı ve PSU yeterli zaten.

Darboğazı salla. Ayarları köklersin, sanal 2K açarsın hiç mi olmadı UV yaparasın darboğaz için. Önemli olan kart. Adamakıllı servise yollayın. Belki basit reballing işlemi yapılacak belli olmaz. Birkaç yere doğrulatın VRAM arızası olduğunu. 2K kabul edilebilir bir fiyat ancak birkaç yere daha sorun.

2K ya yaptiriyorsan bekleme. Su anki sistemle darbogaz yapar ama darbogazi da cok fazla abartmamak gerek. Darbogaz demek ekran kartinin 80 FPS alacagi oyunda 50-55 FPS te kalmasi demek. GT 740'tan fersah fersah onde bir kart bu. Orta seviye ayarlarda o sistemde dahi 1080p de oynatamayacagi oyun yok.

Gecen hafta yegenime makine topladim. R5 3600'e 1000 Tl verdim. A320 anakarta da 700 TL. 2x16 GB RAM 2500 TL tuttu ama sifir. 2x8 ikinci el alsaydim 1000 TL tutacakti. Senin 2060S'ten aldim 4500'ê. Su an acmadigi, oynatmadigi oyun yok.

Yani ekran karti calistiktan sonra 3000 TL'ye R5 makine toplarsin biraz arastirarak. En pahali olan sey ekran karti.

Son düzenleme: