6 sene olmuş yapmak gerekebilir isterseniz NVIDIA APP üzerinden power limiti kısarakda sıcaklığı düşürebilirsiniz.

Termal değişimli pad bulmak Türkiye'de biraz sıkıntı bir durum maalesef. Bende laptop için aramaktayım fakat Temu, AliExpress gibi yerlerden alınabiliyor. Vergi ve teslimat ile çok pahalıya denk geliyor. Pumpout yapmadığımı bilinen bir macun kullanmak daha ekonomik.

Mutlaka yaptırın. Termal padler değişmeyebilir ama macun kesinlikle değişmeli. O kadar pahalı değil zaten. Alın bir tane hem işlemciye hem ekran kartına kullanırsınız.
Mx 4 aldım termal macun işlemci yi kendim değiştirecem ama ekran kartı korkutuyor biraz sökmek filan bilgisiyarcı 500 isdeti sadece erkan kartı bakımına

MX 4 aldım termal macun işlemci yi kendim değiştireceğim ama ekran kartı korkutuyor biraz sökmek filan bilgisayarcı 500 isdeti sadece ekran kartı bakımına.

Çok basit. Sadece fan kablosuna dikkat etmeniz yeterli. Bazı kartlarda çok kısa oluyor hemen asılmamak lazım.

Güzel macun da 5 6 ay zor dayanıyor, gerçi 2060'ın zar küçük fazla kaydırmaz. Uzun süre kullanacağım dersen faz değişimli ped almak daha mantıklı aslında.