LightRockS1

Çalışkan
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, ekran kartı üzerinden ASUS GPU tweaker 3 gibi programlar ile ekran kartı fan hızını arttırınca bilgisayar donuyor, yaklaşık 20 dakika bekledim ama çözülmedi mecbur reset atmam gerekiyor. Aynı zamanda program üzerinde yapmasam bile ekran kartı ısınınca fanını açtığı için o zaman da bilgisayar donuyor aynı şekilde. Ve bilgisayardan elektriği kesip tekrar verdiğimde bilgisayar 1-2 kez bilgisayar kapanıyor açılıyor ne yapmalıyım? Ekran kartı markası ASUS, model de ROG STRIX.

Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, ekran kartı üzerinden ASUS GPU tweaker 3 gibi programlar ile ekran kartı fan hızını arttırınca bilgisayar donuyor, yaklaşık 20 dakika bekledim ama çözülmedi mecbur reset atmam gerekiyor. Aynı zamanda program üzerinde yapmasam bile ekran kartı ısınınca fanını açtığı için o zaman da bilgisayar donuyor aynı şekilde. Ve bilgisayardan elektriği kesip tekrar verdiğimde bilgisayar 1-2 kez bilgisayar kapanıyor açılıyor ne yapmalıyım? Ekran kartı markası ASUS, model de ROG STRIX.
İlk defa böyle bi vaka gördüm,driverlarda sorun olabilir diye düşünüyom ama eğer güncelse bi geri yapmayı dene driver ı eğer olmazsa veya yapamıyosanız bişey diyemem.

Eğer çözülmediyse arkadaşlar yardım etmeye çalışabilir.

Soğutucu ne kullanıyorsun?

Artı -1 Eksi

Neyi test etmeliyim hocam, zaten boştayken bu durumları bile yaşıyorum yükteyken de fan otomatik açıldığı için oluyor.

İlk defa böyle bir vaka gördüm, driverlarda sorun olabilir diye düşünüyorum ama eğer güncelse bir geri yapmayı dene driver ı eğer olmazsa veya yapamıyosanız bir şey diyemem.

Eğer çözülmediyse arkadaşlar yardım etmeye çalışabilir.

Windows 10'da denedim olmadı, Windows 11'e geçtim şimdi denedim yine olmadı hocam, donuyor anında PC.

@Recep Baltaş hocam bakabilir misiniz acaba, hiçbir yerde bu konuyla alakalı bir şey bulamadım belki siz biliyorsunuzdur.

Son düzenleme: