Makaleler
4
Yer
Üsküdar
Yeni oyun çok oynamam, genellikle strateji oyunları oynarım, oynadığım en karışık ve ağır oyun BF1 ve HOI4. Ryzen 7 3700X’im var. RTX 2060’ın Ray Tracing özelliğini hiç kullanmadım 2 senedir, zaten de RTX performansı çok kötüymüş sanırım. İkinci elden RX 5700 veya 5700 XT bulursam takas veya kartımı satıp üstüne para koymayla almayı düşünüyorum. Biraz da yeni bir şeyler denemeyi istiyorum.

Yeni oyun çok oynamam, genellikle strateji oyunları oynarım, oynadığım en karışık ve ağır oyun BF1 ve HOI4. Ryzen 7 3700X’im var. RTX 2060’ın Ray Tracing özelliğini hiç kullanmadım 2 senedir, zaten de RTX performansı çok kötüymüş sanırım. İkinci elden RX 5700 veya 5700 XT bulursam takas veya kartımı satıp üstüne para koymayla almayı düşünüyorum. Biraz da yeni bir şeyler denemeyi istiyorum.
Evet dediğiniz gibi 2060’ın RT performansı kötü ve çok üst seviye oyunlarda kullanılmasının bir manası yok. Bunun dışında günümüzde yeni çıkan oyunlar (Örneğin Gray Zone Warfare) bunlar için yavaş yavaş yetersiz bir kart oldu. RX 5700XT’ye geçilirse en azından o yetersizlik biraz daha engellenir. Güzel kart ama gerçekten çok verimsiz çok güç çekiyor. 225W güç tüketimi çok fazla.

RX 6600 fiyatı çok pahalı gibi, sıfır alırsam ki daha mantıklı sıfır almak 6600 için. Zaten RX 5000 serisinde sürücü kaynaklı ve ısı kaynaklı sorunlar da vardı galiba. Rahatı bozup kendimi uğraştırmak gibi de olabilir bir yana ama kullandığım RTX 2060’ı da GTX 1650S gibi kullandığımı düşünüyorum. Ne gerek var yani. En azından 1080p için daha uzun ömürlü bir kart olmuş olur. TDP’si de yüksekmiş ama gerçekten.

O zaman başka zamana başka bir yükseltme düşünürüm arkadaşlar. Teşekkürler.
Bütçe arttırıp daha üst seviyelere bakabilirsiniz. Elinizde ayırdığınız bütçe üzerine koyarsınız zaman geçtikçe. Tabii bu dediğimi ben dahil bazı kişiler yapamıyor 😃 Sabırsızlık kötü şey.