Son düzenleyen: Moderatör:
@asus rog12

MX6 pumpout yapıyor kullanım senaryosuna göre süre uzar.

Evet pump-out yapıyor ancak sürüldüğü ve bilgisayara takıldığı an değil. Dediğim gibi MX4 bile sürüldüğü gibi pump-out yapıp sorun çıkartmıyor. Büyük ihtimalle arkadaş kalın ped kullandı ve soğutma bloğu dieye temas edemiyor.

Hocam termal ped ve macunu uyguna değiştirebilecek yerler neresi?

Bu konuda bilgim yok maalesef. Asus servisi yapar ancak iyi para alırlar.

@asus rog12

Hocam ilk kulandığımda 103'lere fırladı sonra 106 sonra 109 dediğiniz gibi muhtemel ortası boş kalıyor ve dehşet bir ısı yayıyor çok mantıklı.

Evet pump-out yapıyor ancak sürüldüğü ve bilgisayara takıldığı an değil. Dediğim gibi MX4 bile sürüldüğü gibi pump-out yapıp sorun çıkartmıyor. Büyük ihtimalle arkadaş kalın ped kullandı ve soğutma bloğu dieye temas edemiyor.

Ne yapalımki hocam ya satacağım ya da ASUS servise göndereceğim desteğiniz için teşekkürler.

Evet pump-out yapıyor ancak sürüldüğü ve bilgisayara takıldığı an değil. Dediğim gibi MX4 bile sürüldüğü gibi pump-out yapıp sorun çıkartmıyor. Büyük ihtimalle arkadaş kalın ped kullandı ve soğutma bloku dieye temas edemiyor.

Bu konuda bilgim yok maalesef. ASUS servisi yapar ancak iyi para alırlar.

Evet sürüldüğü anda yapmaz hepsinin bir dayanım süresi var, pad kalınlıkları uyumlu değilse ondan dolayı ısı artabilir ama GPU sıcaklığınında aynı oranda artması gerekirdi.

Hocam ilk kulandığımda 103'lere fırladı sonra 106 sonra 109 dediğiniz gibi muhtemel ortası boş kalıyor ve dehşet bir ısı yayıyor çok mantıklı.

Ne yapalımki hocam ya satacağım ya da ASUS servise göndereceğim desteğiniz için teşekkürler.

Siz padleri olması gerekenden kalın mı kullandınız?

@asus rog12

Ekran Alıntısı.webp
Son olarak şunu göstermek istiyorum bu sıcaklık neyin yanlış olduğunu gösteriyor olabilir? Bu arada bir GPU söken adama sordum demiştiki 0.5mm VRAM'ler 1.5mm ve 1.0mm VRAM ve çipler 2.5mm ise backplate. ona uymadım kumpas ile böyle oldu

Evet sürüldüğü anda yapmaz hepsinin bir dayanım süresi var, pad kalınlıkları uyumlu değilse ondan dolayı ısı artabilir ama GPU sıcsklığınında aynı oranda artması gerekirdi.

Siz padleri olması gerekenden kalın mı kullandınız?

Aynı oranda artmıyor ben bunu deneyimledim birkaç kez iki farklı ekran kartımda en son iki gün önce olmak üzere. GPU sıcaklığım 80 iken hotspot 110'a kadar çıkıyordu. Şu an GPU 70 hotspot 80 derece civarları.

Bu aynı oranda artma ya da artmama durumu karttan karta da değişiyor olabilir.

Son olarak şunu göstermek istiyorum bu sıcaklık neyin yanlış olduğunu gösteriyor olabilir? Bu arada bir GPU söken adama sordum demiştiki 0.5mm VRAM'ler 1.5mm ve 1.0mm VRAM ve çipler 2.5mm ise backplate. ona uymadım kumpas ile böyle oldu

Termal ped kalınlıkları modelden modele çok fazla değişkenlik gösteriyor. Benim elimdeki kartta 0.75 ile 1mm'den başka ped kullanılmıyor mesela.

O bilgisayarcı çok yuvarlak bilgi vermiş. Umarım kartlara bakım yapacağı zaman böyle yapmıyordur :D

Aynı oranda artmıyor ben bunu deneyimledim birkaç kez iki farklı ekran kartımda en son iki gün önce olmak üzere. GPU sıcaklığım 80 iken hotspot 110'a kadar çıkıyordu. Şu an GPU 70 hotspot 80 derece civarları.

Eğer pad kalınlıkları farklıysa tabii ki önce onu çözmek gerekiyor, o çözülse bile MX6 ile olmaz mutlaka pumpout yapacak.

Eğer pad kalınlıkları farklıysa tabii ki önce onu çözmek gerekiyor, o çözülse bile MX6 ile olmaz mutlaka pumpout yapacak.

Termal ped kalınlıkları modelden modele çok fazla değişkenlik gösteriyor. Benim elimdeki kartta 0.75 ile 1mm'den başka ped kullanılmıyor mesela.

O bilgisayarcı çok yuvarlak bilgi vermiş. Umarım kartlara bakım yapacağı zaman böyle yapmıyordur :D
Teşekkürler hocam hepinize teşekkür ederim muhtemel satacağım ya da öyle idare edeceğim renderlar da iş görür umarım patlamaz kart 😁😊👍