mehmetcanwt

Uzman
Yer
Samsun
CS2'de çok uzun zamandır bu sorunu yasiyorum. cok şey denedim ama duzeltemedim. bir de burada konu açayım dedim sorunum şu.

İyi denilebilecek bir sistemim var. Valorant, Apex Legends gibi oyunlarda iyi performans almama rağmen CS2'de en düşük ayarlarda hatta upscaling performansda iken bile 40 FPS üstü alamiyorum.

16 GB RAM
RTX 3050 Mobile
i5 11400H

Buraya yazılmadan önce bir bilgi vereyim dedim.
  • Oyun dosyalarını dogruladim.
  • Silip yükledim.
  • Windows temiz kurulum yaptım.
  • Sürücülerim ve Windows güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 işlemci bazlı oyun maalesef, upscaling kapatman lazım, güç modunu performans ya da en yükseğe getirmelisin. Pilde ise prize takılı olmalı oyunlarda ve bunların hepsini yaptığın halde sorun devam ediyorsa işlemci ısınıp frekans düşüyor olabilir onu da Afterburner ile kontrol edebilirsen iyi olur macun bakımı en son ne zaman yaptın.

CS2 işlemci bazlı oyun maalesef, upscaling kapatman lazım, güç modunu performans ya da en yükseğe getirmelisin. Pilde ise prize takılı olmalı oyunlarda ve bunların hepsini yaptığın halde sorun devam ediyorsa işlemci ısınıp frekans düşüyor olabilir onu da Afterburner ile kontrol edebilirsen iyi olur macun bakımı en son ne zaman yaptın.
macunu degistirmem gerekli ondan eminim cok ısınıyor

İşlemci darboğazına giriyor olabilir. DSR açıp deneyin mümkünse.

NVIDIA denetim masasında DSR ayarı yok acaba laptop ekranının dahili ekran kartında çalışmasından dolayı olabilir mi laptopumda dahili GPU devre dışı bırakma ayarı yok.

Apex Legends'dan bir kesit Afterburner programını CS2 de çalıştıramadım normalde kayıt almazken FPS 100 120 civarında seyrediyor.

Son düzenleme:
Rehber var CS2 için. Ayrıca Apex de de darboğaz var. İşlemci ısındığı için çok sık frekans düşürüyor. Termal macun bakımı yaparsan sorunun kesin olarak çözülürmü emin değilim ama biraz rahatlayacaktır.

Peki termal macunum bitti yenisini aldığımda değişip guncellerim konuyu.

Yeni termal macun ile test ettim FPS 120 130 lara çıktı sanırım bu benim sistemim için normal RTX ekran kartı kullanımı 0 bunun nedeni de CS2'nin işlemci kullanan bir oyun olmasıdır büyük ihtimal sanırım sorunum düzeldi

Bir de laptop için düzgün pump out yapmayacak termal macun önerir misiniz Artics MX6 aldım fakat herkex pump out yapiyor demiş termal macun konusunda pek bilgili değilim önerilere açığım.

Son düzenleme:
Pump out konusunda bilgim yok ama artık laptoplar için PTM padler öneriliyor. İşlemci ve GPU için ama VRM'ler için değil bu dikkat. MX6 yeni sürdüysen bir 5-6 ay kullan sonra bu aşağıdaki PTM padi kullanabilirsin.

Seyi de merak ediyorum işlemci ve GPU etrafindaki komponentler de macun tarzı bir şey bulunuyor sanırım pad almam gerekir değil mi onları hiç yenilemedin aldığımda nasilsa öyle duruyor ne önerirsiniz onlar icin.

VRM'ler için "termal pad" ya da "termal Putty" alman lazım hangisi daha etkili diye sorarsan bilgim yok o konuda maalesef. Onun için açılmış konu varsa bakabilirsin yoksa yeni konu açabilirsin.