RTX 3060 12 GB ekran kartını RX 6600 ile takas etmek mantıklı mı?

RTX 3060 12 GB vardı elimde. Kardeşim ile değiştirdik. Ben RX 6600 8 GB aldım.

Sebebi ise NVIDIA'nın kapalı kaynak sürücüleri Linux ile mükemmel uyum sağlayamamasıydı. Aktif olarak CachyOS kullandığım için tam verim amaçlı yaptım.

Oyunlarda belirgin FPS kaybı gözlemlemedim. DLSS şeyini de FSR 4 patchi ile hallettim. FSR 4 bayağı iyi görünüyor. Frame Generation zaten var. Optiscaler ile bayağı kart güçleniyor gibi bir şey.

Bana göre çok büyük bir hata RX 6600 tavsiye etmem.

Mantıklı olmuş. RX 6600 bazı oyunlarda 3060 12 GB'dan önde.

Linux için kesinlikle bence de. Linux'ta performans artışı olduğunu da varsayalım. RTX3060 Windows ile Linux arasında %20'lik FPS kaybı bile var. Geçmişimde deneyimledim. Ahım şahım bir yükseltme diyemem ama en azından tam verim alıyorum.

Bana göre çok büyük bir hata RX 6600 tavsiye etmem.
Neden peki?

Birbirinin muadili bu ikisi. 3060 bence bir tık daha önde. Mantıksız olmuş. Kardeşiniz ise çok da önemli değil mantıklı mı mantıksız mı.

Dediğim gibi kardeşiniz ile yapmışsınız. CachyOS falan anlamadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Hocam şöyle diyeyim ki NVIDIA kapalı kaynak sürücü kullandığı için Linux ile çok iyi uyumu yok. Biraz FPS kaybı var diyebilirim. AMD her zaman mükemmeldi Linux tarafında NVIDIA yeni yeni toparlamaya başladı. Daha bi 5-6 yılı bulur NVIDIAnın linuxla tam uyum olması için o da yakın tarihte zor duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…