demjr
Becerikli
İnanılmaz gerçekten. Teşekkür ederim ben bu bilgiyi bilmiyordum.Zotac al o zaman 5 yıl uzatılmış garanti veriyor kodu sitesine kaydedince.
İnanılmaz gerçekten. Teşekkür ederim ben bu bilgiyi bilmiyordum.Zotac al o zaman 5 yıl uzatılmış garanti veriyor kodu sitesine kaydedince.
İnanılmaz gerçekten. Teşekkür ederim ben bu bilgiyi bilmiyordum.
5070 Ti'ın kaldıramadığı oyunu 5080'de kaldıramaz çünkü ikisi arasında %13 performans farkı var.5080 4K kartıdır. 5070 Ti ile 4K oynarsan ufaktan zorlandığını hissedersin, 2K'da kralsın. Fiyatı farkına değer mi, beklenti nedir, o önemli? VRAM aldırış etme, hangi oyun 16 GB VRAM'den fazla kullanıyor? Fiyat farkına değer.
5070 Ti'ın kaldıramadığı oyunu 5080'de kaldıramaz çünkü ikisi arasında %13 performans farkı var.
Ekran kartlarında NVIDIA tarafında sınıflandırma olarak 60 giriş, 70 orta seviye, 80-90 üst seviye (high-end) olarak geçer.
%13 performans farkı var diye kendimizi kandırmayalım. Fiyat / performans oranında 5080 mantıklı olmayabilir evet ama benim gibi bütçesi ve parası olan birisi de alıp geçer. Arkadaşın dediği gibi 5080 4K kartıdır ve bir süre bununla götürecektir. 5070 Ti çok daha erken yolda kalacak gelecekte. MFG vs. kurtarmıyor base FPS iyi olmadığında.
PT ve RT tarafına baktığında zaten 5090 bile patlıyor bazı oyunlarda.
Eğer kullanmıyorsanız yorum yapmayın. Ben hem 5070 Ti'ı (arkadaşıma topladık) hem de kendim 5080'i kullanıyorum. Black Myth Wukong oyununda mesela 5070 Ti, 5080'in açtığı görüntü kalitesinde cortladı ve takılmalar yaptı ara ara crash de yedi base FPS çok düşük olduğu için. RT hiç açılamıyordu mesela 5070 Ti tarafında.
Herkes kullandığı ve deneyimlediği ürün üzerine yorum yapmalı. YT üzerinde izlenen videolar veya bazı test sitelerinin verilerine göre değil.
Hocam, en iyisi 6000 serisi beklemek, güzel olacak gibi. Açıkcası 5070 Ti 2.elde daha hızlı gidebilir, daha geniş bir kitlenin bütçesine hitap ettiği için. 5070 Ti şu an bana yeter.Karta laf ilk çıktığında atmıştım zaten. VRAM olarak en kötünün kötüsü 20GB olarak gelmesi gerekirdi ya da 24 GB, bu ayrı bir nokta. Ben zaten çok uygun fiyata aldım ve en giriş seviyesi kartı alıp UV yaptım. ROG veya Suprim versiyonlarına o paralar kesinlikle verilmemeli, bu konuda hem fikiriz. Ancak, 5070 Ti ile aralarında direkt olarak class farkı var, anlatmak istediğim nokta bu. 40 serisinde de 70 ile 80 arasında class farkı vardı. Her zaman da olacak 60 serisi ile de.
Evet maalesef durum böyle ancak şöyle de bir durum var; örneğin iPhone fiyatları da ülkemiz özelinde ederinden aşırı pahalı ama parası olan da olmayan o premiumluğu yakalamak için alıyor çünkü rakibi yok IOS hayranlarının. Nvidia tarafında zaten ne teknoloji olarak; ne de kas gücü olarak rakibi yok. Bundan mütevellit mecburen alıyoruz, yoksa pahalı. Ancak şunu da belirteyim GDDR7 ile sadece KCD2 oyununda ultra ayarlarda ve DLSS 4.5 ile 15-15.4 GB VRAM gördüm. Bunun dışında hiç bir oyunda 12-13 bandını aştığını da görmedim.
Hocam, doğrusu ben 5070 Ti kullanıyorum fakat aynı zamanda 2.el uygulamalarında satıyorum bir yandan. Güzel bir teklif gelirse geçeceğim direkt 5080'e. Yüksek fiyattan koydum, alan alsın hesabıEvet maalesef durum böyle ancak şöyle de bir durum var; örneğin iPhone fiyatları da ülkemiz özelinde ederinden aşırı pahalı ama parası olan da olmayan o premiumluğu yakalamak için alıyor çünkü rakibi yok IOS hayranlarının. Nvidia tarafında zaten ne teknoloji olarak; ne de kas gücü olarak rakibi yok. Bundan mütevellit mecburen alıyoruz, yoksa pahalı. Ancak şunu da belirteyim GDDR7 ile sadece KCD2 oyununda ultra ayarlarda ve DLSS 4.5 ile 15-15.4 GB VRAM gördüm. Bunun dışında hiç bir oyunda 12-13 bandını aştığını da görmedim.
5080 bandwidht ve veri yolu olarak da 70 serisinden üstün. Ama size katıldığım nokta fiyatının bu kadar abartı olmaması gerekirdi.
Size katılmadığım diğer bir nokta ise anlık alınabilen en iyi cihaz alınmalı. Örneğin 2026 sonunda telefonlar %26-40 arasında zamlanabilir gibi bir söylem var ülkemizde. O yüzden 17 Pro Max alabilen alsın. 18'i beklemeye gerek yok. Ekran kartı için de aynısı geçerli. Yarın ölmeyeceğimizin garantisi yok bütçe ve imkan varsa şuan alınmalı, düşünülmemeli. Daha iyisi her zaman olacak. Alırsınız yetmediği yerde bütçe ayarlanıp diğer karta da geçersiniz.