paww

Çalışkan
Merhaba, Epic Games'te indirim gelmesinden dolayı Spider-Man Remastered aldım fakat oyunda çok fazla FPS düşmesi yiyorum. Normalde yağ gibi kayıyor ama her 10-15 Sn'de bir fps düşüyor. Bunun çözümü var mıdır?

Ekran kartı: RTX 3060, işlemci: AMD Ryzen 5 5600X.

Merhaba, Epic Games'te indirim gelmesinden dolayı Spider-Man Remastered aldım fakat oyunda çok fazla FPS düşmesi yiyorum. Normalde yağ gibi kayıyor ama her 10-15 Sn'de bir fps düşüyor. Bunun çözümü var mıdır?

Ekran kartı: RTX 3060, işlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
- NVIDIA’nın resmi web sitesinden son ekran kartı sürücülerini indirip, yükleyin.
- AMD’nin web sitesinden işlemci güncellemelerini kontrol edin.

2. Oyun Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını “Orta” veya “Düşük” seviyeye getirin ve FPS performansını tekrar kontrol edin.

3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows Ayarları’na gidin ve “Sistem” > “Güç ve Uyku” bölümüne gidin.
- “Ek güç ayarları”na tıklayın ve “Yüksek Performans” modunu seçin.

4. Sıcaklıkları Kontrol Edin:
- MSI Afterburner veya HWMonitor gibi bir araçla işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını izleyin.
- Sıcaklıkların 80°C'nin üstüne çıkmadığından emin olun; gerekirse soğutma sistemini kontrol edin veya temizleyin.

5. Arka Planda Açık Olan Uygulamaları Kapatın:
- Görev Yöneticisi’ni açarak gereksiz programları kapatın. Bu, sistem kaynaklarını serbest bırakır.

6. Oyun Dosyalarını Doğrula:
- Epic Games Launcher'da oyunu sağ tıklayıp “Oyun dosyalarını doğrula” seçeneğini kullanarak bozuk dosyaları kontrol edin.

7. V-Sync veya G-Sync Ayarlarını Kontrol Et:
- Oyundaki V-Sync ayarını kapatın veya monitörünüz destekliyorsa G-Sync’i etkinleştirin.

8. Overclock Üzerinde Düşünün (Yalnızca deneyimli kullanıcılar için):
- Eğer sistem ısıl kararları iyi ise ekran kartını veya işlemciyi hafif bir şekilde overclock yapmayı deneyin. Uygun yazılımlarla dikkatlice yapın.

Bu adımları takip ederek FPS sorununu hafifletebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay paylaşabilirsiniz.