Alucardll

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda RAM krizi ve donanım tarafındaki gelişmeleri biraz takip ediyorum ama açıkçası bu konulara çok hâkim değilim. Anladığım kadarıyla durum pek iyiye gitmiyor, ileride daha da sıkıntılı olabilirmiş gibi duruyor.

Şu anda RTX 3060 12 GB, Ryzen 5 5600X, B450 S2H anakart ve 16 GB RAM kullandığım bir sistemim var. Aslında planım sistemi 2027 gibi güncellemekti. Ancak piyasadaki bu belirsizlikler kafamı biraz karıştırdı. Anladığım kadarıyla fiyatlar ve bulunabilirlik ileride daha da zorlaşabilirmiş. Bu yüzden şimdiden yeni bir sistem alıp mevcut sistemi elden çıkarmak daha mı mantıklı olur diye düşünmeye başladım. Bu konularda çok bilgili olmadığım için tecrübeli arkadaşların görüş ve önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim fikrim geç kalınmış gibi , ram fiyatları malum ekran kartı da yavaş yavaş artıyor nvidia tarafında . Rtx 5080 bakınıyordum iyi soğutmaları aşırı pahalandı . 1080p'de mevcut sistemin iş görür beklemeni tavsiye ederim.

Sistemi satmadan elinizde bir bütçe var mı yeni sistem için yoksa elinizdeki sistemi satarak ekstra bütçe mi oluşturacaksınız? Ayrıca ne tarz ihtiyaçlar için kullanıyorsunuz bilgisayarı? Mesela bende Ryzen 5600 + RX6600 sistem var ama ihtiyacımı fazlasıyla görüyor. Sistemimi yükseltsem bile benim için israftan başka bir şey olmayacağı için sistemin yetersiz olacağı zamana kadar para harcamayacağım büyük ihtimalle.

Sistemi satmadan elinizde bir bütçe var mı yeni sistem için yoksa elinizdeki sistemi satarak ekstra bütçe mi oluşturacaksınız? Ayrıca ne tarz ihtiyaçlar için kullanıyorsunuz bilgisayarı? Mesela bende Ryzen 5600 + RX6600 sistem var ama ihtiyacımı fazlasıyla görüyor. Sistemimi yükseltsem bile benim için israftan başka bir şey olmayacağı için sistemin yetersiz olacağı zamana kadar para harcamayacağım büyük ihtimalle.
Aynen. Biz de sadece lol oynuyoruz. Oyunu kaldırmayacak noktaya gelene kadar r5 5600 & 4060 ti ve r5 5600 & 3060 ti ile devam..

En geç seneye kadar yükseltmeye çalışın. En azından RAM'i. 2027'de ise daha iyi bir sisteme geçiş yaparsınız.