Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shady

Başarılı
NVIDIA GeForce Experience üzerinden yeni gelen 546.65 sürücüsünü kurduktan sonra ekran kartı aşırı ısınmaya başladı. Güncelleme yapmadan önce hiçbir sıkıntı yoktu, yük altında oyunlarda 55-60 derece arasındaydı. Şu an 70-75, bazen 85-88 dereceleri bile gördüğü oluyor. DDU ile sürücüyü silip tekrar kurdum, fayda etmedi, aynı şekilde DDU ile silip eski sürücüye döndüm, yine aynı sorun devam ediyor. Isındıkça peformansta düşüyor.
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B550-Plus Wi-Fi II

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam yükse 81 çok çok fazla değil ama eskiden siz böyle olmadığını söylüyorsunuz belki daha da eski bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.

Yani evet bu civarların kabul edilebilir değerler olduğunun farkındayım bir anda 60'lardan 80'lere çıkması bir sıkıntı olduğunu gösteriyor bence.

Sorunu çözdüm arkadaşlar GPU Tweak 3'ü indirdim (daha önce bilgisayara hiç yüklememiştim) buradaki varsayılan mod, hız aşırtma modu, sessiz mod gibi modların hepsini varsayılan diyerek varsayılan ayarlarına döndürdüm. Garip olan şu her modda değerlerde değişiklikler oldu oyun içerisinde denediğimde de sıcaklık değerleri ve frekans değerleri düzeldi ve FPS düşüşleri yaşamıyorum şu an. Serin çalışıyor artık teşekkür ederim herkese.
Nvcleanstall bir temiz yükleme aracı değil bildiğim kadarıyla. Sürücüdeki istemediğiniz paketleri kaldırmaya yarıyor. Bu senaryoda da bir işe yaracağı konusunda şüphelerim var.

@shady kartın fanları çalışıyor mu? Bunu kontrol ettin mi?

Kartın fanları inanılmaz yüksek bir devirde çalışıyor ama buna rağmen bu sıcaklık değerleri düşmüyor. 70'in üzerine çıkıyor.

Nvcleanstall bir temiz yükleme aracı değil bildiğim kadarıyla. Sürücüdeki istemediğiniz paketleri kaldırmaya yarıyor. Bu senaryoda da bir işe yaracağı konusunda şüphelerim var.

@shady kartın fanları çalışıyor mu? Bunu kontrol ettin mi?

Denemekten zarar gelecegini düşünmüyorum hocam. Sonuçta NVIDIA arkada bir sürü şey çalıştırıyor sadece gerekli grafik sürücüsünü kurmak sorunu çözebilir.

Denemekten zarar gelecegini düşünmüyorum hocam. Sonuçta NVIDIA arkada bir sürü şey çalıştırıyor sadece gerekli grafik sürücüsünü kurmak sorunu çözebilir.

Deneyebilirim fakat anlamlandıramadığım nokta şu oyundaydım hiçbir sıkıntı yoktu oyunu kapattım gezinirken güncellemeyi gördüm yapsın bari diye bıraktım. Güncelledi bilgisayarı yeniden başlattım tekrar oyunu açtığımda aşırı bir fan sesi gelmeye başladı bunun üzerine kontrol edince fark etim. Hangi oyuna girersem gireyim durum aynı sıcaklık aniden yükseliyor.

Deneyebilirim fakat anlamlandıramadığım nokta şu oyundaydım hiçbir sıkıntı yoktu oyunu kapattım gezinirken güncellemeyi gördüm yapsın bari diye bıraktım. Güncelledi bilgisayarı yeniden başlattım tekrar oyunu açtığımda aşırı bir fan sesi gelmeye başladı bunun üzerine kontrol edince fark etim. Hangi oyuna girersem gireyim durum aynı sıcaklık aniden yükseliyor.

Sürücü bir şekilde fan hızlarını da düşürüyor olabilir artık sürücü kurarken ne olacagı pek belli olmuyor. Eğer eski sürücünüzü kurdugunuza tam eminseniz Afterburner programını indirip görsellerdeki yaptığım ayarları yapıp dener misiniz? Başka hiçbir ayar yapmanıza gerek yok sadece fanları kontrol edeceksiniz bu kısımda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 168
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 167
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü bir şekilde fan hızlarını da düşürüyor olabilir artık sürücü kurarken ne olacagı pek belli olmuyor. Eğer eski sürücünüzü kurdugunuza tam eminseniz Afterburner programını indirip görsellerdeki yaptığım ayarları yapıp dener misiniz? Başka hiçbir ayar yapmanıza gerek yok sadece fanları kontrol edeceksiniz bu kısımda.

Deniyorum hocam geri dönüş yapacağım şu an 546.33 sürümü kurulu. Denemek içinde oyun içinde sıcaklık değerlerini aldım bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-24 113611.webp
    Ekran görüntüsü 2024-01-24 113611.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 175