Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shady

Başarılı
NVIDIA GeForce Experience üzerinden yeni gelen 546.65 sürücüsünü kurduktan sonra ekran kartı aşırı ısınmaya başladı. Güncelleme yapmadan önce hiçbir sıkıntı yoktu, yük altında oyunlarda 55-60 derece arasındaydı. Şu an 70-75, bazen 85-88 dereceleri bile gördüğü oluyor. DDU ile sürücüyü silip tekrar kurdum, fayda etmedi, aynı şekilde DDU ile silip eski sürücüye döndüm, yine aynı sorun devam ediyor. Isındıkça peformansta düşüyor.
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX 3060 Ti.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B550-Plus Wi-Fi II

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam yükse 81 çok çok fazla değil ama eskiden siz böyle olmadığını söylüyorsunuz belki daha da eski bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.

Yani evet bu civarların kabul edilebilir değerler olduğunun farkındayım bir anda 60'lardan 80'lere çıkması bir sıkıntı olduğunu gösteriyor bence.

Sorunu çözdüm arkadaşlar GPU Tweak 3'ü indirdim (daha önce bilgisayara hiç yüklememiştim) buradaki varsayılan mod, hız aşırtma modu, sessiz mod gibi modların hepsini varsayılan diyerek varsayılan ayarlarına döndürdüm. Garip olan şu her modda değerlerde değişiklikler oldu oyun içerisinde denediğimde de sıcaklık değerleri ve frekans değerleri düzeldi ve FPS düşüşleri yaşamıyorum şu an. Serin çalışıyor artık teşekkür ederim herkese.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum fakat, benim de boşta çalışan 3060 RTX ekran kartım 80 derecelerinin üstüne çıkıp duruyordu. Undervolt yaptım, bir nevi işe yaradı ama içime sinmedi. Denetim Masası üzerinden Güç Seçenekleri ayarlarından bilgisayarın varsayılan güç seçeneği değerlerini (Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş > İşlemci güç yönetimi > En düşük işlemci durumu > %5 - %15 arası ) değiştirmiştim sorunumu çözmüştü.

Eğer bu dediklerimi deneyip, çözüm alamazsanız en mantıklısı işlemci ve ekran kartınızı söküp tekrardan dikkat ederek takmak olacaktır.

Ne kadar işe yarar bilmiyorum fakat, benim de boşta çalışan 3060 RTX ekran kartım 80 derecelerinin üstüne çıkıp duruyordu. Undervolt yaptım, bir nevi işe yaradı ama içime sinmedi. Denetim Masası üzerinden güç seçenekleri ayarlarından bilgisayarın varsayılan güç seçeneği değerlerini (plan ayarlarını değiştir > gelişmiş > işlemci güç yönetimi > en düşük işlemci durumu > %5 - %15 arası ) değiştirmiştim sorunumu çözmüştü.

Eğer bu dediklerimi deneyip, çözüm alamazsanız en mantıklısı işlemci ve ekran kartınızı söküp tekrardan dikkat ederek takmak olacaktır.

Sizin yaptığınızın ayarın ekran kartıyla alakası yok o ayarlar işlemci için ayrıca undervoltla da alakası yok o ayarın dostum.

Tam yükse 81 çok çok fazla değil ama eskiden siz böyle olmadığını söylüyorsunuz belki daha da eski bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.

Yani evet bu civarların kabul edilebilir değerler olduğunun farkındayım bir anda 60'lardan 80'lere çıkması bir sıkıntı olduğunu gösteriyor bence.

Sorunu çözdüm arkadaşlar GPU Tweak 3'ü indirdim (daha önce bilgisayara hiç yüklememiştim) buradaki varsayılan mod, hız aşırtma modu, sessiz mod gibi modların hepsini varsayılan diyerek varsayılan ayarlarına döndürdüm. Garip olan şu her modda değerlerde değişiklikler oldu oyun içerisinde denediğimde de sıcaklık değerleri ve frekans değerleri düzeldi ve FPS düşüşleri yaşamıyorum şu an. Serin çalışıyor artık teşekkür ederim herkese.

Son düzenleme:
Çözüm

Konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş kusura bakmayın ama hangi modda kullanmaya devam ettiniz ve en iyi değerleri hangisi verdi?