Ekran kartını dikey kullanmak istiyorum. Baktım birkaç marka, kalite olarak iyi olur mu bilemedim. Performanstan kayıp vermek istemiyorum. Ekran kartını değiştireceğim, 50 serisi beyaz bir kart alacağım. Ona göre bir aparat olursa iyi olur.
- Kasa: Corsair iCUE 4000X White.
- Ekran kartı: MSI RTX 3060 Ti Ventus 3X.
Ekran kartınızı dikey kullanmak için uygun bir riser kablosu seçmek önemlidir. Özellikle performansı etkileyen unsurları göz önünde bulundurarak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Riser Kablosu Seçimi:
-
Tip: PCIe 3.0 veya PCIe 4.0 uyumlu bir riser kablosu seçin. Bu, performans kaybını en aza indirir.
-
Uzunluk: Riser kablosunun uzunluğunu, kasanızda ekran kartının konumuna göre belirleyin. Genellikle 30 cm veya 50 cm olan modeller tercih edilebilir.
2.
Kaliteli Markalar:
-
Thermaltake: Riser kablolarında yüksek kaliteli ürünlere sahip.
-
Linkup: Güvenilir ve performansı yüksek kablolar sunuyor.
-
G.IMPACT: Fiyat-performans açısından iyi bir seçenek.
3.
Dikkat Edilecek Özellikler:
-
EMI Koruması: Elektromanyetik girişimi azaltan kablolar tercih edin.
-
Sertifikalı Ürünler: Ürünlerin PCIe sertifikalı olmasına dikkat edin.
4.
Kurulum:
- Riser kablosunu ekran kartınızla bağlantı yaparak ve kasada uygun bir yere monte ederek kurulumu tamamlayın.
- Ekran kartını uygun bir PCIe slotuna yerleştirerek mevcut bağlantıları kontrol edin (güç kabloları dahil).
5.
Test:
- Kurulumdan sonra, sistemi başlatın ve ekran kartının doğru çalışıp çalışmadığını test edin. Performansı kontrol etmek için benchmark programları kullanabilirsiniz.
50 serisi ekran kartınız için de aynı riser kablosunu kullanabileceğinizi unutmayın. Riser kablosunu alışveriş yapmadan önce uyumlu olduğundan emin olun.