Mehmet Yıldız

Gelişen
Herkese merhaba. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Evde 2024 Ağustos'unda topladığım bir masaüstü setim var. Bunu satıp kendime laptop almak istiyorum çünkü taşınabilirlik benim için önemli.

MSI CYBORG 15 B2RWFKG-207XTR (Core i5 210H, 16GB DDR5, RTX5060 8GB, 512GB SSD, 15.6" FHD 144Hz) ile takas teklifi aldım.

Masaüstü özelliklerim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X
  • Ekran Kartı: RTX 3060 Ti 8GB
  • Monitör: ViewSonic VX2479J-HD-PRO 24" 180Hz
  • Anakart: MSI B450M VDH PRO WiFi
  • RAM: 32GB (2x16) DDR4
  • SSD: 1TB M.2 NVMe
  • Kasa + PSU: MSI MAG FORGE M100A D600 600W 80+
Sizce bu takas mantıklı mı? Takas yapmalı mıyım? Acil cevap verirseniz memnun olurum. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Hayır. Mantıklı değil. Hiç mantıklı değil.

CPU, GPU, RAM, ekran yenileme hızı downgrade yapmış oluyorsun. Sadece daha yeni nesil donanımlara geçmiş olursun. Ama daha düşük, daha güçsüz.

Kaldı ki bu laptop masası da kötü. Bu takası hiç tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:

CPU, GPU, RAM, ekran yenileme hızı downgrade yapmış oluyorsun. Sadece daha yeni nesil donanımlara geçmiş olursun. Ama daha düşük, daha güçsüz.

Cevabınız için teşekkürler. Üniversitede laptop lazım. O yüzden takaslıyorum. Taşımabilirlik için performanstan taviz verebilirim. Bir de bu şekilde baksanız memnun olurum.

@Mehmet Yıldız, asla. Cyborg dediğimiz seri, 45W ekan kartlı, tek fanlı soğutmaya sahip ve panel açısından kötü olan bir model. Bedava olmadığı sürece almazdım herhalde.
Cevabınız için teşekkürler.Performans düşüklüğünü anlıyorum. Ancak dediğim gibi Benim için taşınabilirlik önemli. Piyasa fiyatı olarak benim setten daha pahalı.

Kullanmam için para vermeleri lazım ama üstüne.
Peki sizce takas yapmalımıyım? Taşınabilirlik Benim için önemli. Birde piyasa fiyatı olarak Benim sistemden daha pahalı.

Hocam sıkı pazarlık sonucu kasa ile kafa kafaya takasa anlaştık. Sizce bu şekilde takası yapayımmı?

@Mehmet Yıldız, asla. Cyborg dediğimiz seri, 45W ekan kartlı, tek fanlı soğutmaya sahip ve panel açısından kötü olan bir model. Bedava olmadığı sürece almazdım herhalde.
Hocam sıkı pazarlık sonucu kasa ile kafa kafaya takasa anlaştık. Sizce bu şekilde takası yapayımmı?

Kullanmam için para vermeleri lazım ama üstüne.

Son düzenleme:
Yapmayın hocam almayın şu cihazı. Satın kendi sisteminizi güzel bir laptop alın. Para verilmez Cyborg'a. Bedava verseler anca alınır Cyborg. Sebeplerini söyledim.

Anlıyorum hocam. Ancak aklıma takılan bir şey var. Bu laptopun sıfırı 53K'den başlıyor. Bir de benim için taşınabilirlik çok önemli. Ticari olarak ve taşınabilirlik için takasa yakınım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi satsam bile en iyi ihtimalle tahmini olarak 35-37k eder. Bu laptopun ikinci el olarak NVIDIA 4000 serileri bile 32K'den başlıyor. Hatta ikinci el MSI cyborg 15 RTX 3050 laptoplar 26K'den başlıyor.

O cyborg herhangi bir 4000 serisi GPU'lu laptoptan daha güçsüz olacak. Paranızı çöpe atmak istiyorsanız sizi tutmayalım buyurun. Sonuçta birilerinin kullanması lazım kötü cihazları da yoksa hep iyi cihazlar yaparlar.