RTX 3060 Ti & Ryzen 5600X sistemde Battlefield 6'da bir süre sonra FPS düşüyor

Red Sword

Çalışkan
Merhaba BF6'da garip bir dürüm yaşıyorum. PC'de oyunu 2K high DLSS quality ya da FSR quality'de oynadığımda CPU ve GPU en düşük 65 en yüksek 90 arası FPS alıyorum. 2 el ya da 1 elden sonra oyun 50-60 FPS üstüne daha çıkmıyor ve sıcaklıklarda GPU 70 ve CPU 60. Daha ilginç olanda oyunu hemen kapatıp açtığımda yine normale dönüyor, 1-2 elden sonra aynı.

PC:
  • Ekran katı: RTX 3060 Ti 8 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 5600X
  • RAM: 32 GB 3600MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
2kda zorlanıyor sistem demekki 1080de deneyin birde. Donanım olarak yetersiz kalıyorsunuz belliki.

2K'da zorlanıyor sistem demek ki 1080'de deneyin bir de. Donanım olarak yetersiz kalıyorsunuz belli ki.

Ama ilk başta duşu olmaz mıydı çünkü 1-2 eleden elden sonra oluyor bir de zaten kendiler yayınladı 3060 Ti 2K high acabilir diye.

Ama ilk başta duşu olmaz mıydı çünkü 1-2 eleden elden sonra oluyor bir de zaten kendiler yayınladı 3060 Ti 2K high acabilir diye.
BF 6'nın hile koruması çekirdek seviyesinde çalışıyor. Bu bile işlemci kullanıyor. Oyun işlemci ağırlıklı. 5600x işlemci yetersiz. İlk başta düşüş olmayabilir. Haritadan haritaya, yoğunluğa, yıkım efektelerine kadar işlemciyi sömürüyor. 5800x3D en az kurtarır ki ona yatırım yapmak mantıksız olduğundan AM5 yolu size gözüküyor.

Memory leak falan olabilir belki bilmiyorum ama daha open beta oyun optimize değil. Hardware Unboxed diye ünlü bir kanal 5800x3d ile 9800x3d karşılaştırmasını yapmış RTX 5090 ile. 5800x3d ile aynı FPS veriyor neredeyse hatta 5800x3d bazen daha yüksek FPS alıyor. Yani kısacası optimize değil. Başka bir oyunda aynı sorunu yaşamıyorsunuz devam kapa aç yapmaya. Reddit`ten araştırabilirsinizde belki sizinle aynı sorunu yaşayan yabancılardan varsa.

9950x3d + 5090 Suprim ile 120-150 fps arası alıyorum. Yer yer bana bile kasıyormuş gibi geliyor oyun.

9950X3D + 5090 Suprim ile 120-150 FPS arası alıyorum. Yer yer bana bile kasıyormuş gibi geliyor oyun.

Anladım ama kasıyor gibi olsa tamamda kırmızı 48 FPS kasıyor.

Anladım bende PS5 Pro var ama PC çok oynamak istedim çünkü oyun on sipariş vereceğim hangisinde iyi orada alayım galiba PC sınıfta kaldı ama PC bayağı ucuz ne yapacağız bilmiyorum çünkü bana sürpriz yaptı 80-90 gördüm dedim ohh tamamdır PC alayım hatta dün alacaktım ama maalesef hayal oldu gibi.

Anlıyorum ama maalesef bekleme mevzusu yok on sipariş vermek istiyorum ama bir 80-90 alırken bir anda 48-60 almaya başladığında bütün şefkim kaçıyor.

Texture Quality ayarini Low'a alin. 2K gibi bir cozunurlukte 8GB bir GPU ile bu oyunda belli bir sure sonra paylasimli bellege sizinti olmasi kacinilmaz gibi bir sey. Durumunuz da muhtemelen bundan kaynaklaniyordur. Doku kalitesi biraz dusus yasayacak ancak gerekli bir taviz bu.

Bunun disinda High preset aciyor muydu hatirlamiyorum ancak aciyor olmasi lazim, SSGI ayarini kapatip, yerine GTAO Low falan acin. 6C/12T islemcilerin bu oyun rahatlikla suyunu cikariyor bu arada, belli haritalarin belli yerlerinde CPU bound olursaniz sasirmayin.

Anlıyorum ama ben PC de 2K highte oynayamıyorsam PS5 Pro için alayım daha iyi oyun sizce daha mantıklı değil mi çoğu şeyi kısacaksam ne gerek var çünkü gereksimlerde yetiyor diye gördüm diye düşündüm almayı.

PC işi böyle. Ucuzdur oyunlar ancak PC işi pahalı maalesef. Yani 5600x zamanında efsane işlemci idi, şimdi minimum 7500f oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…