S C O 5

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

i5-11400F işlemci ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.
Genelde Valorant, CS2 ve FC25 gibi oyunları oynuyorum. Ekran kartımı yenilemek istiyorum. Aklımda RTX 3060 12GB modelini almak var.
Ancak bir sorun var: Şu anda Casper marka 60Hz’lik bir monitör kullanıyorum.
Günümüz standartlarına göre bu monitör artık oldukça eski.

Sizce önce RTX 3060 ekran kartını mı almalıyım,
yoksa önceliği 144Hz veya 180Hz bir monitöre mi vermeliyim?

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim!

Dediğiniz oyunlarda 60 FPS alıyorsanız ekran kartını yükseltmenin bir faydası olmaz zaten. Yeni oyunlar oynayacağım onlarda 60 FPS alamıyorum diyorsanız ekran kartı yükseltilebilir ama ben bu oyunlarla devam edeceğim diyorsanız monitörünüzü yükseltin.

Merhaba arkadaşlar,

i5-11400F işlemci ve GTX 1650 ekran kartı kullanıyorum.
Genelde Valorant, CS2 ve FC25 gibi oyunları oynuyorum. Ekran kartımı yenilemek istiyorum. Aklımda RTX 3060 12GB modelini almak var.
Ancak bir sorun var: Şu anda Casper marka 60Hz’lik bir monitör kullanıyorum.
Günümüz standartlarına göre bu monitör artık oldukça eski.

Sizce önce RTX 3060 ekran kartını mı almalıyım,
yoksa önceliği 144Hz veya 180Hz bir monitöre mi vermeliyim?

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim!
RX 6600XT 2. el + monitör.

Ekran kartı alman daha mantıklı olur bence, daha sonra f/p bir monitör alırsın bence. Yani şahsen ekran kartı benim için ilk öncelik olurdu.

Valorantta +250 FPS aldığını tahmin ediyorum. Ekranın çok geri kalmış gerçekten. Oyunun tadını artırmak istersen bence monitör almalısın. 180 HZ önceliğin olsun. Bazen 240 Lenovo'lar güzel indirime giriyor. Takip lazım.

İkisini de güncellemelisiniz. İyi monitörün 1650 ile anlamı yok, 3060'ın da kötü monitörle anlamı yok.

RTX 3060 12 GB güzel kart açıkçası alsaydım ASUS TUF gaming alırdım ikinci el. Normalde için el alınmasından yana değilim ama sıfırı çok çok çok pahalı ve eğer şu anki ekran kartınızla oyunları oynayabiliyorsanız bence almayın.

@Geraltın kılıcı,
Kardeşim, ben ikinci ellere pek güvenmiyorum. Eğer alacaksam, sıfır ürün almayı düşünüyorum. Zaten parça parça değil, toplu şekilde hem monitörü hem ekran kartını birlikte almayı planlıyorum.