traplord31
Çalışkan
eyvallah kankaSadece nesil yükseltmek için 2 nesil çok kısa bir süre bence. Çünkü ciddi bir performans artışı sağlamıyor. 5060 saf güçte 3070 denginde bir kart. Yani MFG'yi saymazsak 3060'dan 3070'e geçmek gibi bir şey. Yakın nesiller arası yükseltme yapılacaksa en azından model de yükseltilmeli diye düşünüyorum. 3060'dan 5070'e gibi. Hiç değilse yükselttiğine değsin. Çünkü bu ürünler yatırım aracı değil. Satın aldığın an tekrar satarken zararına satmak zorunda kalıyorsun. Sürekli al sat yapmak sadece cebine zarar. RTX6000 serisinde yeni sistem dizeceğim diyorsun. 3060 öyle kötü bir kart değil. 6000 serisi çıkana kadar seni hayli hayli götürür. Elindeki kartı da 10bine satabiliyorsan anında sat derim. Sırf üst segment bir MSI modeli olduğu için çok paraya satarım diye düşünüyorsun ama ikinci el piyasasında bu tarz şeyler çok rağbet görmez. Adam aldığı kartın adına bakar sadece. Senin kartına 10bin verene kadar daha ucuza 3070 alır. 10bine alacak müşteriyi bulman sandığından çok daha uzun sürebilir. Kendim bir 3070 kullanıcısı olarak 8GB VRAM'in yetersiz kalacağı ana kadar yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Cidden gerekmiyor çünkü. 10 bin lira cebinden para çıkaracağına 2 grafik ayarı kısıp bir sonraki nesile kadar idare et daha iyi.
Sadece nesil yükseltmek için 2 nesil çok kısa bir süre bence. Çünkü ciddi bir performans artışı sağlamıyor. 5060 saf güçte 3070 denginde bir kart. Yani MFG'yi saymazsak 3060'dan 3070'e geçmek gibi bir şey. Yakın nesiller arası yükseltme yapılacaksa en azından model de yükseltilmeli diye düşünüyorum. 3060'dan 5070'e gibi. Hiç değilse yükselttiğine değsin. Çünkü bu ürünler yatırım aracı değil. Satın aldığın an tekrar satarken zararına satmak zorunda kalıyorsun. Sürekli al sat yapmak sadece cebine zarar. RTX6000 serisinde yeni sistem dizeceğim diyorsun. 3060 öyle kötü bir kart değil. 6000 serisi çıkana kadar seni hayli hayli götürür. Elindeki kartı da 10bine satabiliyorsan anında sat derim. Sırf üst segment bir MSI modeli olduğu için çok paraya satarım diye düşünüyorsun ama ikinci el piyasasında bu tarz şeyler çok rağbet görmez. Adam aldığı kartın adına bakar sadece. Senin kartına 10bin verene kadar daha ucuza 3070 alır. 10bine alacak müşteriyi bulman sandığından çok daha uzun sürebilir. Kendim bir 3070 kullanıcısı olarak 8 GB VRAM'in yetersiz kalacağı ana kadar yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Cidden gerekmiyor çünkü. 10 bin lira cebinden para çıkaracağına 2 grafik ayarı kısıp bir sonraki nesile kadar idare et daha iyi.
Diyelim 7kya gitti kart 5060 9kya gelmiş olacak 5070 upgrade için 30k harcamak gerekiyor.