Pistolero01

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Sistem özelliklerim:
  • CPU: Intel i5 12400F
  • GPU: Gigabyte RTX 3070 eagle OC V2
  • Anakart: ASUS Prime Z690P-D4
  • RAM: 32 GB 3200MHz
  • PSU: Cooler Master silent Pro 800W Gold

Ben sanırım bir hata yapıp 1080p monitörden 1440p monitöre geçiş yaptım. Güncel oyunlar ve önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlar için performansın düşük kalmasından endişeliyim.

Büyük ihtimalle birkaç yıl için daha bu sistemle kalacağım ve oyunları 60FPS üzerinde high grafik ayarlarda oynamak için tekrar 1080p monitöre dönsem mi diye düşünüyorum zira ekran kartım 2K için biraz zayıf kalıyor artık.

Sizce 1080p monitöre dönmek mantıklı mı? Yoksa 1440p monitörde kalınır mı? Oynamak istediğim oyunlar Witcher 4 ve GTA 6.
Örneğin Borderlands 4 çıktı yakın bir zamanda ve RTX 3070'in 2K çözünürlük performansı çok düşük. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben monitörünü neden düşürmek istediğini anlamadım. Sisteminin yetmediği yunları 1080p oynamanı engelleyen bir şey mi var? Yetmeyen oyunlarda 1080p oynayıp sistemini yükseltince tüm oyunları 2K oynarsın.

Witcher 4 ve Gta VI'nın ne zaman çıkacağı da belli değil ayrıca monitörünün çözünürlüğü aldığın performansı değiştirmeyecek.

2070Super ile 2k da idare ediyorum bir şekilde, bence bu saatten sonra ekran kartını yükseltmeye bak. Ben oyunları bırakmayı düşündüğüm için değiştirmiyorum kartı.