RTX 3070 & i5 12600 sisteme yükseltme önerisi

burakcer55

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, halihazırda:

RTX 3070, i5 12600, 32 GB DDR4 RAM, B660M-E D4 anakartlı bir sistem kullanmaktayım. Yeni bir PC alıp almama konusunda kararsızım, fiyatlardan dolayı hepinizin bildiği gibi, ben de upgrade yapsam nasıl olur diye düşündüm ama işin içinden pek çıkamadım. X3D işlemci tabanlı olarak AM5'e geçmeyi düşünüyorum ama bu sefer de RAM fiyatları işin içine giriyor. Siz ne önerirsiniz?

PSU 750W Cooler Master'ın MWE V2 modeli. Bütçe olarak çok bir sıkıntı yok ama F/P dengesi yüksek olan, ileriye dönük ve sistemin upgrade edildiğini hissettirecek bir şeyler bakıyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Ölçüler için gerekliyse kasa: ANTEC NX291 modeli.

Bence bir tek ekran kartını yükseltsen yeter bu sistem için. İşlemci hala günümüz için yeterli, RAM zaten 32 GB. Aslında 3070'in kas gücü yeterli ancak 8 GB işi bozuyor biraz. Daha çok ne tarz ve hangi çözünürlükte oyun oynuyorsun?

1080p 2 adet monitör kullanıyorum, ana monitörüm 320 Hz. Genelde fifa, cs, tft gibi oyunlar oynuyorum. Nadiren single player oyunlar oynuyorum. Aslında eskiden kafamda RTX 6XXX serisini bekleyip komple 0dan sistem dizmek vardı ama yakın zamanda bu kartlar çıkmayacak gibi gözüküyor. Fiyatların sürekli artması da cabası. Kafam biraz karışık açıkçası.

Saydığınız oyunlar için sisteminiz yeterli aslında. İlla yükseltme yapacaksanız eldeki 3070'i satıp ikinci elden 9060XT 16 GB alınabilir en uygun fiyatlı olarak. AMD kartlara olumlu bakıyorsanız dediğim geçerli. Veya ikinci elden ucuza bulunursa 14600k/kf gibi bir işlemci alınabilir. Burada bütçe işin içine giriyor. Kafanızda yükseltme için belirli bir bütçe var mı?

Öyle net bir fiyat belirlemedim, AMD kart almaya pek sıcak bakmıyorum. Bütçe olarak az çok 50.000 TL diyebiliriz.

Öyle net bir fiyat belirlemedim, AMD kart almaya pek sıcak bakmıyorum. Bütçe olarak az çok 50.000 TL diyebiliriz.

Bütçe 50k ise direkt eldekileri satıp, üstüne indirim denk getirip AM5 bir sistem toplanabilir. Bu bütçede yükseltmek yerine direkt yeni sistem bence daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…