ımpossıble

Çalışkan
RTX 3070 ekran kartını uygun fiyata bulduğum için kaçırmak istemedim ve satın aldım. Ancak sistemimde ZALMAN ZM600-TXII MegaMax 600W 80 PLUS güç kaynağı mevcut. Kartın önerilen watt değeri 650W olarak göstermekte, bu güç kaynağıyla kullansam bir problem yaşar mıyım?
Not: Herhangi bir OC işlemi yapmadım ve yapmayı da düşünmüyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemin diğer bileşenleri;
  • Ryzen 5 5600 - (stok fan)
  • ASUS B450M Dragon anakart.
  • G.Skill 2X 8 GB 3200MHz RAM.
  • Crucial 500GB M.2 SSD.
  • Adata SU630 240GB SATA SSD.
  • Kasada 4 adet RGB 120mm fan mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz Güzelmiş Güç kaynağından önce şunu bildireyim Stok Fan ile Ryzen 5 5600 soğutulamaz. İşlemciniz Çok ısınır Yazın felan Hava Soğutucunuzu değiştirseniz iyi olur. Asıl konu güç kaynağı yeterlidir.

Direkt kendi tecrübemden aktarayım. Aynı şekilde 540W verebilen bir 600W PSU'ya ve 1600 AF + 3070'e sahibim. İşlemci ve ekran kartına aynı anda yük verdiğimde 10dk geçemiyor çöküyor.

İdare eder mi evet eder ancak şunu belirtmek isterim ki 700/750w bir güç kaynağına geçmenizde fayda var.

Direkt kendi tecrübemden aktarayım. Aynı şekilde 540W verebilen bir 600W PSU'ya ve 1600 AF + 3070'e sahibim. İşlemci ve ekran kartına aynı anda yük verdiğimde 10dk geçemiyor çöküyor.

İdare eder mi evet eder ancak şunu belirtmek isterim ki 700/750w bir güç kaynağına geçmenizde fayda var.
Sistemi yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Aynı anda yük bindirmekten kastınız stres testleri yapmak mı acaba? Eğer öyleyse stres testi yapmadım. Afterburner uygulamasından kontrol ettiğime göre gpu ortalama 220-260w arası bir güç çekiyor bununda çok bir problem olacağını zannetmiyorum.
Sisteminiz Güzelmiş Güç kaynağından önce şunu bildireyim Stok Fan ile Ryzen 5 5600 soğutulamaz. İşlemciniz Çok ısınır Yazın felan Hava Soğutucunuzu değiştirseniz iyi olur. Asıl konu güç kaynağı yeterlidir.
Haklısınız, işlemcim boşta 60-65 °C arasında, yükte ise 90 °C'leri gördüm ve hava soğutucu siparişi verdim.

Son düzenleme:
Sistemi yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım. Aynı anda yük bindirmekten kastınız, stres testleri yapmak mı acaba? Eğer öyleyse stres testi yapmadım. Afterburner uygulamasından kontrol ettiğime göre GPU ortalama 220-260W arası bir güç çekiyor bununda çok bir problem olacağını zannetmiyorum.

Güncel konu gibi karşıma çıkınca tarihine falan bakmadan yazdım gitti. Biraz hortlatmış bulundum konuyu.

Gerek oyunlarda gerekse de Cinebench + FurMark gibi statik testlerde çökme problemleriyle karşılaşıyorum. Belki benim Power kendinden geçmiştir. Gariptir ki OCCT Power testinde falan problem çıkmıyor. Yük altında PSU fanının deli gibi dönmesini falan saymıyorum.

Bugün kasanın yanına 700W idare edecekte bir PSU'da aldım. Bakalım göreceğiz.

Hocam bende 2. el 3070 almak ıstıyorumda ASUS TUF 550W 80 Plus Bronze var ekran kartına yetmiyen bir güç kaynagı ne yapabilirim?

Hocam bende 2. el 3070 almak ıstıyorumda ASUS TUF 550W 80 Plus Bronze var ekran kartına yetmiyen bir güç kaynagı ne yapabilirim?

Eğer 12v kanalından 550W veriyor yanlışım yoksa, bir şekilde kaldırır, en kötü undervolt yaparsın kullanırsın. Hiç yoktan bir süre seni idare eder.

Şahsen 9070XT'ye geçtim şu an itibarıyla 700W PSU ile karta UV yapıp çatır çatır kullanacağım. 3070'te satıla dursun.

Eğer 12v kanalından 550W veriyor yanlışım yoksa, bir şekilde kaldırır, en kötü undervolt yaparsın kullanırsın. Hiç yoktan bir süre seni idare eder.

Şahsen 9070XT'ye geçtim şu an itibarıyla 700W PSU ile karta UV yapıp çatır çatır kullanacağım. 3070'te satıla dursun.

Undervolt düşünüyorum bir yıl sonra bir guc kaynagı alacağım 3070 için OC de yapmak istiyorum kaç W önerirsin.