Oles

Gelişen
2 yıllık bir sisteme sahibim. Uzun zamandır sıcaklık değerlerine bakmıyordum, bugün oyun oynarken baktım ve sıcaklık 85 dereceye çıkıyordu. FurMark'ta 5 dakikalık bir test yaptım, sonuçlar ekran fotoğrafındaki şekilde. Gigabyte GeForce RTX 3070 Ti GAMING 8GB ekran kartına sahibim, kasamı temiz tutmaya çalışıyorum ama biraz tozlu bir yerde yaşıyorum. Termal macununu mu değiştireyim? Termal pedleri değiştirmeli miyim? Bu işlemler biraz gözümü korkuttu ve termal ped ölçülerini internette bulamadım, ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

1750616646481.webp

Bellek sıcaklığın 86 derece ve gayet normal. Buradaki asıl sorun termal macun değişimi ve ekran kartın soğutucu bloğunun PCB üzerindeki GPU çekirdeğine tam olarak değmesi gerekiyor. Senin özelinde tam olarak değdiğini düşünmüyorum. Termal macun yenilemesiyle en az 5 derece bir sıcaklık düşüşü yaşayacağını düşünüyorum.

Macun değiştirmen yeterli bence. Soğutucu bloku sökünce padlerin durumunada bakabilirsin yırtılma, incelme ,kirlenme gibi durumlar yoksa pad kalabilir.

Macun olarak da bunu önerebilirim .

Bellek sıcaklığın 86 derece ve gayet normal. Buradaki asıl sorun termal macun değişimi ve ekran kartın soğutucu bloğunun PCB üzerindeki GPU çekirdeğine tam olarak değmesi gerekiyor. Senin özelinde tam olarak değdiğini düşünmüyorum. Termal macun yenilemesiyle en az 5 derece bir sıcaklık düşüşü yaşayacağını düşünüyorum.
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. "ekran kartın soğutucu bloğunun PCB üzerindeki GPU çekirdeğine tam olarak değmesi gerekiyor. Senin özelinde tam olarak değdiğini düşünmüyorum." Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekiyor çok hakim değilim anlayamadım da.

Macun değiştirmen yeterli bence. Soğutucu bloku sökünce padlerin durumunada bakabilirsin yırtılma, incelme ,kirlenme gibi durumlar yoksa pad kalabilir.

Macun olarak da bunu önerebilirim .
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Padlerin ölçülerini ekran kartı modeli olarak baktığımda bulamadım. Açtıktan sonra kendim mi ölçeyim?

PTM pad kullanılabilir. VRAM için de ice Dragon Ultra iyidir.
Cevabın için teşekkür ederim. Elimde ice dragon ultra var ama dediğim gibi kartın pad boyutlarını bulamadım.

Termal macun değiştirecekseniz ekran kartı çipinin üzerine çok akışkan bir macun sürmenizi önermem, pump-out sorunu yaşayabilirsiniz. Thermalright'ın macunları genellikle çok akışkan olmuyor, tavsiye edebilirim.

Termal macun değiştirecekseniz ekran kartı çipinin üzerine çok akışkan bir macun sürmenizi önermem, pump-out sorunu yaşayabilirsiniz. Thermalright'ın macunları genellikle çok akışkan olmuyor, tavsiye edebilirim.
Teşekkürler. Thermalright Heilos tarzı ürünler için ne düşünüyorsunuz? Benimde aklıma takıldı pump-out durumu biraz baktım farklı ne var diye bunu gördüm.

@stormhawks47, pad önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör: