Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Stebb

Uzman
Kart Gigabyte 3070 Ti gaming OC, ikinci el olarak aldım. Sıcaklık değerlerini görmek için FurMark'a soktum kartı, 67-68 derecelere geldikten sonra karta giden güç yavaş yavaş düştü. %60'lara kadar çekti kendini, o yüzden düzgün değerleri göremiyorum.

DDU ile driver'ları silip tekrar yükledim, NVIDIA'nın uygulamasından elle "maksimum güç" kısmından oynama yaptım. Yine de dediğim derecelere geldiği an karta tam güç gitmiyor, normalde tam yükte 300W görmesi gereken kart 200W'lara çekiyor kendini. Kart önceden termal bakım görmüş, %60'lı TDP'lerde %50-60 fan aralığında 55-58 aralığında takılıyor. Manuel fan ayarlaması yapmadığım zaman da kartın fanları kendini %100'e fırlatıyor bu arada sıcaklığa bakmadan, 50 dereceyse bile uçak moduna geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yüklü değil hocam, kart elime yeni geçti. O tip herhangi bir yazılım kurulu değil bilgisayara şu anda.

O ekran kartının BIOS'u var diye biliyorum Control Center da güncelleme kontrol sekmesinde güncellemeleri kontrol eder misin?

Ekran kartın 8 GB modeli ise lütfen bu linkteki Firmware güncellemesini yap:

Bu arada ektra olarak bu güç kesme sorunları ekran kartı chipsetlerinde sorun olduğunda yapıyor OCCT programı ile bir ekran kartı testi yapmanı öneririm. Bu arada Power SUP nedir belki yetmiyor olabilir?
Dediğim gibi bir Firmware güncellemesiyle bile çözüle bilir cünki baya sorun fixliyorlar kronik ola bilir ama dediğiniz gibi aldığınız kişi yanlış bir şey yapmışsa cipe bile zara vermiştir.

Haklı OCCT çok da stable ve iyi bir program değil RAM'lerimdeki hatayı göstermemişti mesela ben Memtest86 ile buldum bu BIOS'tan bootlanan programla. Bu arada OCCT dışında bu programı kullana bilirsin voltajları gosterir HWiNFO - Free System Information, Monitoring and Diagnostics +3.3V, +5V ve +12V tolerans değerleri %±5. standarttır senınki farklı ola bilir. @Ruindry bu arada dostum beğeni banım var ondan mesajlarını beğenemiyorum xd.

Örnek :
Eki Görüntüle 106296
Benim sorunum OCCT'den ziyade Gigabyte Control Center uygulaması yüzündedi. Furmark başlattığım gibi kart ısınmadan kartın RPM değerini fullüyordu. Kalıntı kalmadan sildikten sonra düzeldi. Belki ikisi çakısıyordur bilmiyorum artık. UV ile kullanıyorum kartımı oyunlarda stabil sonuç veriyor kapanma veya çökme yaşamadım yaşadıysam da oyun zevkini baltalamadı. OCCT PSU ve VRAM testi iyi diye biliyorum onun haricinde çok emin değilim işlemciyi tam yüke sokmuyordu.

Benim sorunum OCCT'den ziyade Gigabyte Control Center uygulaması yüzündedi. FurMark başlattığım gibi kart ısınmadan kartın RPM değerini fullüyordu. Kalıntı kalmadan sildikten sonra düzeldi. Belki ikisi çakısıyordur bilmiyorum artık. UV ile kullanıyorum kartımı oyunlarda stabil sonuç veriyor kapanma veya çökme yaşamadım yaşadıysam da oyun zevkini baltalamadı. OCCT PSU ve VRAM testi iyi diye biliyorum onun haricinde çok emin değilim işlemciyi tam yüke sokmuyordu.

Bende Gigabyte 3050 gaming vardır (maalesef) hayatımda gördüğüm en sorunlu programlardan biri Gigabyte Control Center sırf RGB fisyon mödülü yüklediği anda bilgisayarım mavi ekran yiyordu sonra da Firmware güncellemesi yayınladılar (tam 6 ay sonra) çözdüler ama bir de bana sor. OCCT evet bana RAM'lerindeki sorunu onceden göstedi ama SoC ve voltaj ayarı yaptıktan sonra hata vermemeye basladı meğerse yine sorun var mış sırf 2 hafta boyunca insurugens sandstorm ve Fornite cokmelerinden oyunu oynamadım OCCT'nin fakesi yüzünden sonra yine konu açtım bu sefer Memtest86 önerdiler o şekilde bulduk sorun anakart RAM'lerimle stable olmadığı için XMP actıgım anda hata verıyormuş yeni BIOS beklıyorum bende.

Bende Gigabyte 3050 gaming vardır (maalesef) hayatımda gördüğüm en sorunlu programlardan biri Gigabyte Control Center sırf RGB fisyon mödülü yüklediği anda bilgisayarım mavi ekran yiyordu sonra da Firmware güncellemesi yayınladılar (tam 6 ay sonra) çözdüler ama bir de bana sor. OCCT evet bana RAM'lerindeki sorunu onceden göstedi ama SoC ve voltaj ayarı yaptıktan sonra hata vermemeye basladı meğerse yine sorun var mış sırf 2 hafta boyunca insurugens sandstorm ve Fornite cokmelerinden oyunu oynamadım OCCT'nin fakesi yüzünden sonra yine konu açtım bu sefer Memtest86 önerdiler o şekilde bulduk sorun anakart RAM'lerimle stable olmadığı için XMP actıgım anda hata verıyormuş yeni BIOS beklıyorum bende.
Memtest86 RAM için baya iyi test uzun sürüyor ama en doğru sonucu o veriyor. Anakart yeni BİOS ile çözülür umarım.

Memtest86 RAM için bayağı iyi test uzun sürüyor ama en doğru sonucu o veriyor. Anakart yeni BIOS ile çözülür umarım.

Vallah umarım çözülür yeni anakart aldım kursağımda kaldı yeminle 1 tane daha BIOS var ama betada ondan dolayı kurmuyorum. 1 keresinde MSI B450-M Pro Max de beta BIOS kurdum PC kafayı yemişti tam 4 defa aynı sorunsuz BIOS'u kurarak çözmüştüm.