3070'i kolpa bilgisayarcıdan 8750₺'ye almıştım, her türlü bakımını yapıp, yalpalayan fanlarını bile sıfırıyla değiştirip 8000₺ ye sattım. 4-5 ay oldu olmadı. 17.000₺ denen paraya çok daha iyileri alınır, sarı sitedeki satıcılar iyice kafayı yediler. En düşük olarak Ankara/İstanbul gibi şehirlerde arama yapıp piyasasını o şekilde öğrenebilirsiniz.
Ben de benzer durumdaydım, kartı undervolt etmeden kullanamıyordum, 80 dereceleri görüyordu. Bakımlarını yaptıktan sonra FurMark'da 72 dereceden yukarı çıkmamıştı. Üzerine bir de undervolt yapınca bayağı serin çalışmaya başlamıştı, öneririm. 3070, 1080p de kötü bir kart değil. İlle de yenisini alacağım diyorsanız; benim formülüm şu vakitten sonra bir seri atlayarak XX70 NVIDIA almak oldu. 3070'den 5070'e geçtim, bundan sonraki kartım da yüksek ihtimalle 7070 olur. Bütçe yeterli ise size de önerebilirim. 4070'de teknolojileri açısından güzel bir seçenek olacaktır, üzmeyecektir. Dediğim gibi; bakım yapmayı kesinlikle değerlendirin. Bakımı yapılan bir 3070 gerçekten büyük bir sıkıntısı yok ise o dereceleri görmeyecektir.