Konu sahibi ısınıyor diye şikayet ettiği için büyük ihtimalle RX 6800 mantıklı olmaz. Daha yeni nesil kartlara geçmesi lazım.Birde 1-2 kişide değil baya kişi koymuş. 3070'in fiyatına hakim değilim.
Kartı 8000 TL'ye koyup birde üstüne 3000 koyarsanız 6800 XT alabilirsiniz alta bıraktığım linkle.
Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Konu sahibi ısınıyor diye şikayet ettiği için büyük ihtimalle RX 6800 mantıklı olmaz. Daha yeni nesil kartlara geçmesi lazım.
Soğutması iyiyse neden olmasın? Yeni nesil kartlar daha az watt tüketsede soğutması berbatsa yine ses çıkarır.
Ne zaman aldınız ki o fiyata? Şu anda aşırı düşük bir fiyat o, piyasası 9-10 civarı hatta 11 e çıkan modelleri var.RTX 3070'i 7000tl ye almıştım. Dediğiniz fiyatlar aşırı abartılı. Sahibinden yerine facebook gruplarına bakabilirsiniz.
Doğru tabii ki soğutması önemli ama bilemedim açıkçasıSoğutması iyiyse neden olmasın? Yeni nesil kartlar daha az watt tüketsede soğutması berbatsa yine ses çıkarır.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
1 yılı biraz geçti galiba. PNY RTX 3070 XLR8 aldım. İçi açılmamıştı. Soğutması vs. fazlasıyla iyi. Şu anki piyasasını bilmiyorum ama bu kartın o fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum.Ne zaman aldınız ki o fiyata? Şu anda aşırı düşük bir fiyat o, piyasası 9-10 civarı hatta 11 e çıkan modelleri var.
Şuan işte üstüne 1500-2000 koydu denebilir. Ben de 2024 ekim ayında garanti etiketi üzerinde Gainward Phoenix RTX 3070Ti kartımı (aslında sizin kartınızın Ti hali) 9500'e almıştım. Şuan 10-12 civarına buluyorsunuz işte.1 yılı biraz geçti galiba. PNY RTX 3070 XLR8 aldım. İçi açılmamıştı. Soğutması vs. fazlasıyla iyi. Şu anki piyasasını bilmiyorum ama bu kartın o fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum.
Kaandrick Lamar
Yetkin
3070'i kolpa bilgisayarcıdan 8750₺'ye almıştım, her türlü bakımını yapıp, yalpalayan fanlarını bile sıfırıyla değiştirip 8000₺ ye sattım. 4-5 ay oldu olmadı. 17.000₺ denen paraya çok daha iyileri alınır, sarı sitedeki satıcılar iyice kafayı yediler. En düşük olarak Ankara/İstanbul gibi şehirlerde arama yapıp piyasasını o şekilde öğrenebilirsiniz.
Ben de benzer durumdaydım, kartı undervolt etmeden kullanamıyordum, 80 dereceleri görüyordu. Bakımlarını yaptıktan sonra Furmark'da 72 dereceden yukarı çıkmamıştı. Üzerine bir de undervolt yapınca bayağı serin çalışmaya başlamıştı, öneririm. 3070, 1080p de kötü bir kart değil. İlle de yenisini alacağım diyorsanız; benim formülüm şu vakitten sonra bir seri atlayarak xx70 nvidia almak oldu. 3070'den 5070'e geçtim, bundan sonraki kartım da yüksek ihtimalle 7070 olur. Bütçe yeterli ise size de önerebilirim. 4070'de teknolojileri açısından güzel bir seçenek olacaktır, üzmeyecektir. Dediğim gibi; bakım yapmayı kesinlikle değerlendirin. Bakımı yapılan bir 3070 gerçekten büyük bir sıkıntısı yok ise o dereceleri görmeyecektir.
Ben de benzer durumdaydım, kartı undervolt etmeden kullanamıyordum, 80 dereceleri görüyordu. Bakımlarını yaptıktan sonra Furmark'da 72 dereceden yukarı çıkmamıştı. Üzerine bir de undervolt yapınca bayağı serin çalışmaya başlamıştı, öneririm. 3070, 1080p de kötü bir kart değil. İlle de yenisini alacağım diyorsanız; benim formülüm şu vakitten sonra bir seri atlayarak xx70 nvidia almak oldu. 3070'den 5070'e geçtim, bundan sonraki kartım da yüksek ihtimalle 7070 olur. Bütçe yeterli ise size de önerebilirim. 4070'de teknolojileri açısından güzel bir seçenek olacaktır, üzmeyecektir. Dediğim gibi; bakım yapmayı kesinlikle değerlendirin. Bakımı yapılan bir 3070 gerçekten büyük bir sıkıntısı yok ise o dereceleri görmeyecektir.
3070'i kolpa bilgisayarcıdan 8750₺'ye almıştım, her türlü bakımını yapıp, yalpalayan fanlarını bile sıfırıyla değiştirip 8000₺ ye sattım. 4-5 ay oldu olmadı. 17.000₺ denen paraya çok daha iyileri alınır, sarı sitedeki satıcılar iyice kafayı yediler. En düşük olarak Ankara/İstanbul gibi şehirlerde arama yapıp piyasasını o şekilde öğrenebilirsiniz.
Ben de benzer durumdaydım, kartı undervolt etmeden kullanamıyordum, 80 dereceleri görüyordu. Bakımlarını yaptıktan sonra FurMark'da 72 dereceden yukarı çıkmamıştı. Üzerine bir de undervolt yapınca bayağı serin çalışmaya başlamıştı, öneririm. 3070, 1080p de kötü bir kart değil. İlle de yenisini alacağım diyorsanız; benim formülüm şu vakitten sonra bir seri atlayarak XX70 NVIDIA almak oldu. 3070'den 5070'e geçtim, bundan sonraki kartım da yüksek ihtimalle 7070 olur. Bütçe yeterli ise size de önerebilirim. 4070'de teknolojileri açısından güzel bir seçenek olacaktır, üzmeyecektir. Dediğim gibi; bakım yapmayı kesinlikle değerlendirin. Bakımı yapılan bir 3070 gerçekten büyük bir sıkıntısı yok ise o dereceleri görmeyecektir.
1080p kullanıyorum. FPS oyunları oynuyorum abartı ekran kartına ihtiyacım yok. Açıkçası 3070'im sessiz ve 16 GB VRAM'i olsaydı bozulana kadar kullanırdım.
Benim ekran kartım ne kadara satılır. İçi hiç açılmamış 2 senelik kutusu falan duruyor fatura lazımsa bulabilirim.3070'i kolpa bilgisayarcıdan 8750₺'ye almıştım, her türlü bakımını yapıp, yalpalayan fanlarını bile sıfırıyla değiştirip 8000₺ ye sattım. 4-5 ay oldu olmadı. 17.000₺ denen paraya çok daha iyileri alınır, sarı sitedeki satıcılar iyice kafayı yediler. En düşük olarak Ankara/İstanbul gibi şehirlerde arama yapıp piyasasını o şekilde öğrenebilirsiniz.
Kaandrick Lamar
Yetkin
Tabi ki üstü güzel olurdu fakat 8gb da kötü değil. Gördüğüm kadarıyla kartınızdan da memnunsunuz, bence satmak yerine bakım yapın, iyileşmeler göreceksiniz. İlerleyen dönemlerde daha fazla bütçe ayırabilir durumda olduğunuzda daha iyi bir model alırsınız. Diğer sistem bileşenleri hakkında bilgi verebilir misiniz? AM4 platform R5 5600 gibi bir işlemci kullanıyorsanız zaten 1080p de 3070 üzerine çıkmanızı çok önermem.1080p kullanıyorum. FPS oyunları oynuyorum abartı ekran kartına ihtiyacım yok. Açıkçası 3070'im sessiz ve 16 GB VRAM'i olsaydı bozulana kadar kullanırdım.
Tabii ki üstü güzel olurdu fakat 8 GB da kötü değil. Gördüğüm kadarıyla kartınızdan da memnunsunuz, bence satmak yerine bakım yapın, iyileşmeler göreceksiniz. İlerleyen dönemlerde daha fazla bütçe ayırabilir durumda olduğunuzda daha iyi bir model alırsınız. Diğer sistem bileşenleri hakkında bilgi verebilir misiniz? AM4 platform R5 5600 gibi bir işlemci kullanıyorsanız zaten 1080p de 3070 üzerine çıkmanızı çok önermem.
Ryzen 7 5700X3D. Bakım yaparsam içi açılmış olmuyor mu? Satarken sorun yaşarım diye elden çıkarıp güncellemek istedim.
Açılmış oluyor da bakım yapmadan kullanmanız daha kötü hocamRyzen 7 5700X3D. Bakım yaparsam içi açılmış olmuyor mu? Satarken sorun yaşarım diye elden çıkarıp güncellemek istedim.
Ekran kartının bakım vakti gelince bakım yapmak yerine satıp yenisini almak isteyeni de ilk kez görüyorum