Zaten konu sahibinde 3070 var, yeni nesil bir karta geçmesi lazım diye düşünüyorum ısınmasını istemiyorsa. Ama bakımla da çözer bence, kartına hiç bakım yapmamış anladığım kadarıyla 😂
İkinci eldeki eski kartlar oyle evet 10 ilandan 6-7'sinin bakima ihtiyaci oluyor bu kartlar 5 yillik sonucta.

Açılmış oluyor da bakım yapmadan kullanmanız daha kötü hocam 😂 tamir vesaire görmediği ve siz satıcı ya da madenci değil, kullanıcı olduğunuz için sıkıntı olmaz satarken.

Ekran kartının bakım vakti gelince bakım yapmak yerine satıp yenisini almak isteyeni de ilk kez görüyorum 😂

Kankam bu ekran kartını sıfır aldım. İlk zamanlarda da sıcaklığı 60'ın altına düşürmek için fanları yüksek hızlarda döndürüyordu. Sadece ilk zamana göre bir tık daha seslidir ama zaten sesliydi ilk aldığımda da pişman oldum. Sadece sıcaklık değerlerine bakmıştım fan değerlerine bakmak aklıma gelmemişti. Benim rahatsız olduğum şey bu kadar fan döndürüp 65-70 derece olması.

Kankam bu ekran kartını sıfır aldım. İlk zamanlarda da sıcaklığı 60'ın altına düşürmek için fanları yüksek hızlarda döndürüyordu. Sadece ilk zamana göre bir tık daha seslidir ama zaten sesliydi ilk aldığımda da pişman oldum. Sadece sıcaklık değerlerine bakmıştım fan değerlerine bakmak aklıma gelmemişti. Benim rahatsız olduğum şey bu kadar fan döndürüp 65-70 derece olması.
Tamam işte derece düşerse kart da yüksek devir fan açmaz. Bu da sesli çalışmasının önüne geçer. Açmışken güzelce fan ve soğutma bloğu temizliği de yapın, var ise yumuşak uçlu bir detay fırçası kullanın. Termal macun olarak ekran kartlarında ben Thermalright TFX öneriyorum fakat gördüğüm kadarıyla Türkiye pazarında stoklar bitmiş. Arctic MX-5 öneriyorlar fakat ben denemedim.

Birkaç ay önce sizinle benzer bir durumdaydım. https://techolay.net/sosyal/konu/thermalright-tfx-termal-macun-test-sonuclari.100317