Hasanxcd 10

Uzman
Evet, daha önce sormuştum ama vallahi yeter, sıcaktan FPS düşmesi yaşıyorum sürekli olarak. Sıfır RTX 5060 almaya karar verdim; performans farkı yok denebilir, yapay zeka performansı 2 katı falan zaten ama yine de bir sorayım dedim size.

RTX 3070'de güzel bir kart eski bir kart değil. Nasıl FPS sorunları yaşıyorsunuz? Tam sistem özellikleri ile bizi detaylandırır mısınız?

Ayrıca Ekran kartının termal ped gibi Full bakımlarını yaptırırsanız sıcaklıklar normale döner muhtemelen. Bakım zamanı gelmiş.

Ben de RTX 3070 kullanıyorum kesinlikle geçilmez.
Almışken performans farkı koyabilen bir şey al ki paranın kıymeti olsun. Ben en az 5070 alırdım, 5060 Ti 16GB kelepir olursa düşünürdüm.

Sicaklik sorunu can sikar ama karti degistirmeden once macun yenilemesi ve temizlik yapmayi denedin mi? Guc tuketimi cok daha dusuk olacagi icin kasa ici sicakligin ciddi oranda duser. DLSS ve guncel mimari avantaji da var tabii ama saf kas gucu olarak devasa bir fark gormezsin. Bence gececeksen daha ust bir model karta gec, elindekini de bakim yaparak duzeltmeyi dene.

Tüm yenilemeler her şey yapıldı. Düzelmiyor sıcaklıkları biraz da işlemcinin soğutmasının çok yakın olması etkiliyor.

Sistem:

i5 12600K.
RTX 3070.
32 GB DDR4 3200 MHz RAM.
MSI Pro B760M-P DDR4.

Diyorum ki en azından 1 yıl beni götürsün, sonra bakarız tekrar değiştirmeye RTX 5060 alırsam.

Kışın kullanırken hiçbir problem olmuyor; yaz geldiği anda cozutuyor kart.

Muhtemelen kasanın hava akışı kötü hocam ama şu an onunla hiç uğraşasım yok. 5060, 3070'e göre çok daha serin çalışıyor zaten.

Evet, daha önce sormuştum ama vallahi yeter, sıcaktan FPS düşmesi yaşıyorum sürekli olarak. Sıfır RTX 5060 almaya karar verdim; performans farkı yok denebilir, yapay zeka performansı 2 katı falan zaten ama yine de bir sorayım dedim size.
Geçilir, cepten para çıkacaksa undervolt deneyin.