theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar, aktif olarak R5 5600, RTX 3080 10 GB, 16 GB RAM kullanıyorum. Bu şekilde bir sistemim var. Gelecek yıl 2K monitör almayı düşünüyorum. Fakat birkaç konu da okudum: 2–3 yıl sonra 2K çözünürlükte AAA+ tarzı oyunlarda VRAM yetmez tarzında mesajlar okudum. Sizlerin de düşüncelerinizi ve önerilerinizi almak istedim. Monitörün acelesi yok; sistemi bile yükseltebilirim, ekran kartı hariç.

Selamlar, aktif olarak R5 5600, RTX 3080 10 GB, 16 GB RAM kullanıyorum. Bu şekilde bir sistemim var. Gelecek yıl 2K monitör almayı düşünüyorum. Fakat birkaç konu da okudum: 2–3 yıl sonra 2K çözünürlükte AAA+ tarzı oyunlarda VRAM yetmez tarzında mesajlar okudum. Sizlerin de düşüncelerinizi ve önerilerinizi almak istedim. Monitörün acelesi yok; sistemi bile yükseltebilirim, ekran kartı hariç.
Her şeyi bırakın ekran kartını yükseltin. İşlemci den önce ekran kartı önemli. Alabilirseniz her şeyinizi ortaya koyup ya 9070 XT ya da 5070 Ti alın. Mümkünse kusursuz Nvidia'dan şaşmayın. Monitör her türlü alınır 8-10k ya dahi bulunuyor ama esas işi gören ekran kartı.

Her şeyi bırakın ekran kartını yükseltim. İşlemci den önce ekran kartı önemli. Alabilirseniz her şeyinizi ortaya koyup ya 9070 XT ya da 5070 Ti alın. Mümkünse kusursuz Nvidia'dan şaşmayın. Monitör her türlü alınır 8-10k ya dahi bulunuyor ama esas işi gören ekran kartı.
Ekran kartını yeni aldım hocam 1 ay önce. Değiştirmeye hiç niyetim yok açıkçası. Ve ekran kartını yükseltin diyorsunuz fakat şu an 1080p de darboğaz yapıyor az da olsa 3080 ile. Daha yükseğine geçince bu artmayacak mı? 2K monitör alana kadar en azından, 2K da yapmayacağını biliyorum.

RX7600 ile 2K kullanıyordum. Monitör bozulmadıkça kolay kolay yükseltilebilen bir şey değil. Ki 3080 2K'da idare edecek bir kart. Ben olsam alırdım.

RX7600 ile 2K kullanıyordum. Monitör bozulmadıkça kolay kolay yükseltilebilen bir şey değil. Ki 3080 2K'da idare edecek bir kart. Ben olsam alırdım.
Hocam aklımdan tek monitör kullanmak değil de 2K alınca onu ana mönitör yapıp bu 1080 olanını da yan ekran olarak kullanmak vardı. Fakat çoğunlukla FPS oyunu oynuyorum, 2K Monitör iyi olur mu onu ileri de düşünüyorum.

Hocam aklımdan tek monitör kullanmak değil de 2K alınca onu ana monitör yapıp bu 1080 olanını da yan ekran olarak kullanmak vardı. Fakat çoğunlukla FPS oyunu oynuyorum, 2K monitör iyi olur mu onu ileride düşünüyorum.

FPS oynuyorsan zaten sıkıntı olmaz. CS tarzı oyunlarda 3080 rahat 2K'yı kaldırır.

Selam, aktif olarak R5 5600, RTX 3080 10 GB, 16 GB RAM kullanıyorum. Bu şekilde bir sistemim var. Gelecek yıl 2K monitör almayı düşünüyorum. Fakat birkaç konu da okudum: 2–3 yıl sonra 2K çözünürlükte AAA+ tarzı oyunlarda VRAM yetmez tarzında mesajlar okudum. Sizlerin de düşüncelerinizi ve önerilerinizi almak istedim. Monitörün acelesi yok; sistemi bile yükseltebilirim, ekran kartı hariç.

Gayet iş. Görecektir 1440P'de 3080 sonuçta 3070 Ti'e fark atan bir kart.

Bugün 3070 Ti'den biraz daha hızlı olan 5060 Ti ve 9060 XT ile bile 1440p oynayan var.

10GB endişesi yersiz kartınızda DX 12_2 var yani directstorage destekli gelecekte directstorage teknolojisi yayıldıkça VRAM tüketimi yarı yarıya düşecek. Şu an için zaten oyun siz dokuları ultraya getirseniz dahi oyun VRAM sıkıntısı yaşamaya başladığı an bazı dokuları bilerek kalitesini düşürüyor. Mesela ben hala 940MX 2 GB ile oyun oynuyorum Max kulalnım 1.2 GB oluyor. Sınırı 8 GB için diyoruz 10GB daha rahat.