oğuz sasi 73

Üstün
Yer
cehennem
İyi sosyaller. Şu anki sistemim yeterli geliyor fakat sistemlere hep hevesim olduğu için ister istemez yükseltme yapmak istiyorum. Siz olsaydınız hangi parçayı yükseltirdiniz?

Bir de ekran kartımın fazla ısınması ve fazla güç çekmesi beni biraz rahatsız ediyor. 3-4 kez bakımını yaptırmama rağmen sıcaklığına çare bulamadım. GPU Temp 79-80, Hotspot 95-110 derece arası geziyor. Haliyle fan hızları da 2000 RPM'lere kadar çıkıyor ve kafa şişiriyor.

• Zotac RTX 3080 AMP 10 GB
  • AMD Ryzen 5 5600
  • PowerBoost Circle 2x120 mm
  • ASUS Prime B450M-K
  • G.Skill 2x8 16 GB 3000 MHz
  • MSI MAG 750W Gold
Benim aklımda ilk RAM var sonra anakart var. Sizlerin de önerilerinizi almak isterim.

İyi sosyaller. Şu anki sistemim yeterli geliyor fakat sistemlere hep hevesim olduğu için ister istemez yükseltme yapmak istiyorum. Siz olsaydınız hangi parçayı yükseltirdiniz?

Bir de ekran kartımın fazla ısınması ve fazla güç çekmesi beni biraz rahatsız ediyor. 3-4 kez bakımını yaptırmama rağmen sıcaklığına çare bulamadım. GPU temp 79-80, hotspot 95-110 derece arası geziyor. Haliyle fan hızları da 2000 RPM'lere kadar çıkıyor ve kafa şişiriyor.

• Zotac RTX 3080 AMP 10 GB.
  • AMD Ryzen 5 5600.
  • Power Boost circle 2x120 mm.
  • ASUS Prime B450M K
  • G.Skill 2x8 16 GB 3000 MHz.
  • MSI MAG 750W Gold.
Benim aklımda ilk RAM var sonra anakart var. Sizlerin de önerilerinizi almak isterim.

Eğer 1080P'de sistemi kullanıyorsan RAM'i 32 GB'ye yükseltme dışındaki yükseltmeler gereksiz olur bence. 3080 hala güçlü bir kart, 5600 ise günümüzde hala yeterli bir işlemci.

Şahsen benim bilgisayarım olsa ilk yapacağım yükseltme işlemci, ikinci de RAM olurdu.

İşlemci 5700X, RAM'leri de 3600 MHz ya da 4000 Mhz 16x2 kit takılabilir.

3600 MHz sweet spot ama Ryzen 7 işlemci ile BIOS da güncellenirse aslında ciddi performans artışı verebiliyor özellikle düşük CAS latency değerli RAM'ler.

Hatırlıyorum, o kart Founders Edition'dan bile yavaştı. Biri makale yazmıştı ama bulabilirsem

NVIDIA Founders Edition'dan 60 MHz daha yüksek, yani %3,5 daha hızlı olan 1770 MHz'lik bir boost saat hızına sahip. Ne yazık ki, kartın Founders Edition'dan sürekli olarak biraz daha yavaş olduğunu bildirmek zorundayım. Bu sadece oyun benchmark testlerimde değil, aynı zamanda ortalama GPU saat hızının 1841 MHz olduğu GPU saat frekansı analizimizde de kendini gösteriyor; NVIDIA'nın Founders Edition'ı ise 1931 MHz'e ulaşmıştı. Bunu Zotac'a bildirdim ve onlar da benim örneğimi başka bir kartla değiştirdiler, ancak aynı sonuçları buldular. Zotac'a göre, herhangi bir sorun görmüyorlar ve kart normal parametreler içinde çalışıyor.

Hatırlıyorum, o kart Founders Edition'dan bile yavaştı. Biri makale yazmıştı ama bulabilirsem
Nasıl yani? Bu model FE'den daha mı yavaş?. Bunu almadan önce FE olanını almak istiyordum tasarımı yüzünden ama o daha çok ısınıyormuş sanırım o yüzden fikrimi Amp holo dan yana kullanmıştım.