alitoprak55

Uzman
Merhaba. 1 ay önce 2. el teker teker sistem topladım fakat i5-13400F'in RTX 3080 Ti'a darboğaz yaptığını bilmiyordum. Sistemim DDR4. Sizce böyle kullanmaya devam edeyim mi yoksa 2. el olarak anakart RAM işlemcimi satıp 2. el olarak anakart işlemci RAM mi alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemcinin o kartla darbogaz yapmiyor olmasi lazım. i5-13400F'i ben 3070'le 1080'de kullanıyordum ama 3080 Ti için 1440 şart gibi. En azından oyuna göre.

1080 p oynuyorum 2k için bütçem yok

1080 p oynuyorum

Hocam bence hiç bulaşmayın bu işe. Yavas yavas para biriktirin, o sirada da Nvidia uzerinden 1440P çözünürlük etkinlestirin ve monitor alana kadar idare edin.

O kart 1080P kartı olmadığı için hafif darboğaz normal sayılır. Bence aşırı dert edilecek bir durum yok DSR açar bakarsın keyfine.

Bence de.

1080'de ufaktan darboğaz olurda 1440'da olmaz hocam monitör alın para biriktirin.
Hocam bence hiç bulaşmayın bu işe. Yavas yavas para biriktirin, o sirada da Nvidia uzerinden 1440P çözünürlük etkinlestirin ve monitor alana kadar idare edin.

Bence de.
O kart 1080P kartı olmadığı için hafif darboğaz normal sayılır. Bence aşırı dert edilecek bir durum yok DSR açar bakarsın keyfine.
1080 p de % kaç gibi darboğaz olur? çok üzer mi?

Hocam geçen ben de sordum ama bu darboğaz isi tabiri caizse hayvan gibi olmadıkça hicbir zarari yok. Zaten yuksek performanslı bir kart, sorun olmaz. Zarardan kastım da çok performans kaybı.