DLSS gibi teknolojilerden mahrum olmayı geçtim, gerek var mı? Sen de demişsin elimdeki kart işimi görüyor diye.
Evet hocam işimi görüyor sadece merak etmiştim mantıklı bir seçenek olup olmadığını. Kartı değiştirmeye pek niyetim yok en azından 3 4 yıl boyunca. Ki konu da cevabımı fazlasıyla aldım :D

3080 güçlü kart, DLSS gibi çeşitli efektif yazılımlarla da destekleniyor, benzer bir bütçede alacağın kartın farkını fazla hissetmezsin.
Bir dâhâki nesile düşünürsün artık.

Evet hocam işimi görüyor sadece merak etmiştim mantıklı bir seçenek olup olmadığını. Kartı değiştirmeye pek niyetim yok en azından 3 4 yıl boyunca. Ki konu da cevabımı fazlasıyla aldım :D

En basit örnek, 3080 de DLSS 4.5 desteği var, mesela Dead Space Remake oyunundan kıyaslamalı görüntü attım, bu oyunda 9070XT alsan bile FSR4 açamıyorsun, işte FSR nin berbat oyun desteği '' Oyun için AMD diyenlere gelsin ''

Gerek yok, aldığın fiyat iyi kartın performansı da iyi işini hayli hayli görür. Bu fiyat dahilinde 6900XT falan geçersin oona da PSU değiş falan gerek yok.

DLSS FSR muhabbetine gelecek olursakta köpek grafikli oyunlar olmadığı sürece 1080P'de zaten ihtiyaç duymayacaksın. Olmazsa olmazmış gibi nvidia övmeye gerek yok. Düzgün bir performans aldıktan sonra upscale metodu olmasa da oluyor. Şahsen bozuk olmayan birkaç oyun harici ne 3070'le ne de 9070XT ile yüksek çözünürlükte oynamama rağmen adamakıllı upscale metodu kullandım.

Selam. 3 ay önce 2.el RTX 3080 satın aldım 10 GB 13.000 TL'ye. Sizce bunu satıp AMD almak mantıklı bir hareket mi? Genel amacım oyun vb. yani render vb. almıyorum ve bu kart genel olarak bu işler için çok daha uygun sanırım. Sizlerin de düşüncelerinizi almak isterim. AMD alacak olursam onu da 2.el olarak alırım. üstüne maksimum 2, 3K daha ekleyebilirim.
GTX serisi bir karta sahip değilseniz ben kimsenin yeni ekran kartına geçmesine gerek olduğunu düşünmüyorum.