theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller, 4 ay önce 2. el aldığım RTX 3080 kartımda ciddi ısı problemi yaşıyorum. GPU sıcaklığı 70°c civarındayken hotspot 105°c'yi buluyor. 105'ten sonra zaten hemen fanlar %100'e çıkıyor. 2 kez bakıma götürmeme rağmen sonuç değişmedi. Artık buna daha fazla masraf yapmak istemiyorum, yine aynı durumla karşılaşmaktan çekiniyorum.

Kartı satıp üzerine 5-6K TL ekleyerek ikinci el, 3080'den daha performanslı bir kart varsa bu bütçeler de ona geçmek istiyorum. Bu işi hallettikten sonra 2K monitöre de geçeceğim.

Sistemim:

R5 5600.
ASUS B450M K
2x8 3000 MHz RAM.
MSI MAG 750 Watt Gold.

Bence bakımda sorun olabilir. Kartın çipi veya VRAM'lerde sorun olsaydı yüksek ihtimal fanlara rağmen çökme veya ekranda çizgi sorunu yaşanırdı. Bakımda doğru kalınlıkta termal pad kullanıldığından emin miyiz?

Bence bakımda sorun olabilir. Kartın çipi veya VRAM'lerde sorun olsaydı yüksek ihtimal fanlara rağmen çökme veya ekranda çizgi sorunu yaşanırdı. Bakımda doğru kalınlıkta termal pad kullanıldığından emin miyiz?
Hocam adama whatsapp üzerinden durumu izah etmiştim termal pedlerden kaynaklanabileceğini vb konusu geçmişti hallederiz demişti 2 3 gün sonrada götürmüştüm. Kullanmıştır diye umuyorum. Fakat yine para harcamak istemiyorum 3. kez de aynı şey yaşanırsa ağzımı bozarım adama karşı

Hocam adama WhatsApp üzerinden durumu izah etmiştim termal pedlerden kaynaklanabileceğini vb konusu geçmişti hallederiz demişti 2 3 gün sonra da götürmüştüm. Kullanmıştır diye umuyorum. Fakat yine para harcamak istemiyorum 3. kez de aynı şey yaşanırsa ağzımı bozarım adama karşı.

İlkinde olmadıysa keşke kendiniz deneseydiniz ikinciyi. Yeni kart konusunda ise piyasadan bir süredir uzakta kaldım net yorum yapamiyacağım.

İlkinde olmadıysa keşke kendiniz deneseydiniz ikinciyi. Yeni kart konusunda ise piyasadan bir süredir uzakta kaldım net yorum yapamiyacağım.
Hocam ben o kartı açarsam bozarım o konuda kendime güvenmiyorum hiç. Yoksa aklımdan geldi hatta niyetlendim de vazgeçtim sonradan. Bakımı yapacaz diye kartı elime almaya gerek yok dediydim.

İyi sosyaller, 4 ay önce 2. el aldığım RTX 3080 kartımda ciddi ısı problemi yaşıyorum. GPU sıcaklığı 70°c civarındayken hotspot 105°c'yi buluyor. 105'ten sonra zaten hemen fanlar %100'e çıkıyor. 2 kez bakıma götürmeme rağmen sonuç değişmedi. Artık buna daha fazla masraf yapmak istemiyorum, yine aynı durumla karşılaşmaktan çekiniyorum.

Kartı satıp üzerine 5-6k TL ekleyerek ikinci el, 3080'den daha performanslı bir kart varsa bu bütçeler de ona geçmek istiyorum. Bu işi hallettikten sonra 2K monitöre de geçeceğim.

Sistemim:

R5 5600.
ASUS B450M K
2x8 3000 MHz RAM.
MSI MAG 750 watt Gold.

3080'den sonra 4070 Super'e geçsem mutlu olurdum fakat FPS farkı için değil de teknoloji farkı için. O bütçelerde ne olur kestiremiyorum fakat daha alt kart almazdım.

Hocam 2.elde onu 12 13'e çıkarıp üstüne 5-6 eklerseniz 9060XT 16 GB,'ya da 25k bütçe oluşturursanız 5060 Ti 16 GB alın önünüze bakın derim ne ısınma sorunu yaşarsın ne başka bir şey.