RTX 3080'den RTX 4070 Ti ekran kartına geçilir mi?

oğuz sasi 80

Üstün
Yer
cehennem
İyi sosyaller,

Performans olarak bir şey beklemiyorum. RTX 3080'den memnunum ama ısınması benim hoşuma gitmiyor. Üstüne 10.000 TL falan ekleyip RTX 4070 Ti ya da Super alabiliyorum. İşlemcim R5 5600, monitörüm 1080p. Sizlerin de önerilerinizi almak istedim.

NOT: Ne kadar bakım yaparsam yapayım ısınmasına çare bulamıyorum, bıkkınlık geldi. Shader ile minecraft bile oynanmıyor uçak gibi ses çıkartıyor hemen.

Bence 1080p için o kadar masrafa girmek gereksiz olur. Kartına ciddi bir UV yapmayı dene, örneğin 0.8 V / 1800 MHz civarında başlayıp güç tüketimini 300 W seviyelerinden 220–250 W civarına çekebilirsin. Daha da agresif istersen 0.75–0.775 V / 1650–1750 MHz civarını deneyebilirsin, 200 W seviyelerine yaklaşmak mümkün olabilir. 3080–3090 gibi kartlarda genelde üst seviye soğutmalı modeller öneriliyor, yoksa bu kartları serin tutmak zor olabiliyor.

220 Watt'a kadar indirmeyi başarmıştım. Fayda etmiyor hocam. Hotspot anında 110 - 115 derecelere fırlıyor. GPU Temp ise 75'i geçmiyor. 1080p için evet o kadar masrafa gerek yok ama ileri de 2K almayı planlıyorum.

220 Watt'a kadar indirmeyi başarmıştım. Fayda etmiyor hocam. Hotspot anında 110 - 115 derecelere fırlıyor. GPU temp ise 75'i geçmiyor. 1080p için evet o kadar masrafa gerek yok ama ileride 2K almayı planlıyorum.

Blok tam temas etmiyor olabilir hocam. GPU sıcaklığı 75C'yi geçmiyorken Hotspot'un 110-115C'ye fırlaması, GPU ile soğutucu arasındaki temasın veya termal macunun dağılımı sorunlu. Aradaki 35-40C'lik hotspot farkı bayağı yüksek. Benim 3090'da GPU sıcaklığı ile hotspot arasında 10C civarı fark vardı. Kartın soğutucu bloğunun GPU'ya tam ve düzgün temas edip etmediğini, termal macunun yayılımını ve montaj baskısını kontrol et.

Hocam kartı aldığımdan beri 5 kere bakıma götürdüm. 3'ü aynı aldığım bilgisayarcıydı diğer 2'si de farklı bir tanıdık bilgisayarcıya götürdüm. 4. götürüşümde ped ve macunlar değiştirildi. İlk ay sorun yoktu hotspot 95 civarı falan geziniyordu gpu temp yine aynı 75 falandı. Sonra yine aynı durum olmaya başladı. Artık sorunu bakımda değilde kartta arıyorum.

Hocam bence bir de bakımı kendiniz yapmayı deneyin. Çünkü kullanılan termal padlerin kalınlığı ve sertliği çok önemli, stok padlerden daha kalın bir pad kullanıldıysa GPU bloğunun die üzerine uyguladığı baskı azalabilir ve tam temas problemi oluşabilir. Dışarıdan yapılan bakımlarda hangi kalınlıkta ve hangi sertlikte pad kullanıldığını da bilemiyoruz. Zaten bakım sonrası ilk ay Hotspot'un 95C civarında olması, soğutucunun düzgün temas ettiğinde sıcaklığın düşebildiğini gösteriyor. Sonrasında tekrar 110-115C'ye çıkması da bana pad kalınlığı veya montaj baskısı tarafını düşündürüyor. Uygun kalınlıktaki kaliteli pad ve düzgün montajla bir kez kendiniz denemeniz bence daha mantıklı, en azından kullanılan malzemeden ve montajdan emin olursunuz.

Normal hocam RTX 3000 serisi kronik Samsung 8nm yüzünden.

1080p için 3080 bir 5 yıl daha götürür 4070 Ti'ede o kadar para verilmez 1440p/2160p'e geçecekseniz 9070 XT veya 5070 Ti alınır.

Haklısınız hocam o açıdan bakınca bana da mantıklı gelmişti bakımlara götürdüğüm zamanlar. Ama ben bir şeyi açarsam geri kapatamam çalışan şeyi de bozarım diye tırsıyorum açıkçası. Bir de ek olarak karta UV sınırlarını zorlayarak 220 - 230 Wattlara kadar indirmiştim elbette performansa eksisi olmuştu. Sizce pazarlıkla 23, 24 civarlarına 4070 S almak daha mantıklı olmaz mıydı? Default olarak 220 Watt çekiyor arkadaşım ventus 3x olanını kullanıyor ısındığına da pek şahit olmadım 2 yıldır bakım bile yapmamış.

Normal hocam RTX 3000 serisi kronik Samsung 8nm yüzünden.

1080p için 3080 bir 5 yıl daha götürür 4070 Ti'ede o kadar para verilmez 1440p/2160p'e geçecekseniz 9070 XT veya 5070 Ti alınır.
O kartları alamam hocam alsam bile iki kartta 2K da bile darboğaz yapıyor diye biliyorum. Bütçemi her türlü aşıyor yine de.

Yapmaz hocam tarihin en şişirilen şeyidir darboğaz hiç değilse 7500F'e geçersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…