theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi Sosyaller.

Az önce bir şey fark ettim. Bilgisayarda açık olan bütün uygulamaları kapattım ve ALT+R basarak NVIDIA Shadow Play'in istatistik bölmesini açtım. Fan 800 RPM, Güç tüketimi 90-91 Watt sabit, GPU kullanımı 0, Sıcaklık 51 Derece idi. Boşta bu kadar sıcak olması ve fanların çalışması normal mi?

Bakıma ihtiyacı var, onun farkındayım. 2.el olarak satın almıştım. Aldığım kişi bakımlarını aksatmıştı. Bu yüzden oluyor olabilir mi?

GPU kullanımı 0 iken bu değerler garip geldi. Mining virüsü olabilir mi?
Hayır hocam kendim böyle şeylere çok ilgili olduğum için virüs ve mining'i bilgisayarıma sokmam. Ek olarak Undervoltlu ısı değerli şu şekilde:

1764266664942.webp

Belki bu yüzden oluyor olabilir 73 derecede fanlar full de çalışıyor. Boşta da 50 derece haliyle fanlar çalışıyor.

Hayır hocam kendim böyle şeylere çok ilgili olduğum için virüs ve mining'i bilgisayarıma sokmam. Ek olarak Undervoltlu ısı değerli şu şekilde:

Eki Görüntüle 205844

Belki bu yüzden oluyor olabilir 73 derecede fanlar full de çalışıyor. Boşta da 50 derece haliyle fanlar çalışıyor.
Evet çok yüksek ihtimal bakım yüzünden, %100'e yakın fanda bu değerler normal değil. Kartı açıp bir tozunu alın, çip üstündeki termal macunu silip yenisiyle değiştirin. Termal Putty'ler serin duruyor onlar kalabilir.

Evet çok yüksek ihtimal bakım yüzünden, %100'e yakın fanda bu değerler normal değil. Kartı açıp bir tozunu alın, çip üstündeki termal macunu silip yenisiyle değiştirin. Termal Putty'ler serin duruyor onlar kalabilir.
Hocam açıkçası ekran kartı bakımını kendimin yapabileceğini düşünmüyorum o açıdan bir bilgisayarcıya sordum 3080 bakımı ne kadara olur diye 400 TL dedi fakat ne kadar kaliteli bir şey kullanır emin değilim. Başka birisine daha soracağım.

Bilgisayarcıya yaptıracaksan bile başında bekle. Bırakıp gitme. Kartı haşat etmesin. 200-300'e macunu kendin alıp adama işçiliğinin parasını da verebilirsin. Bütçen varsa termal padleri de değiştirebilirsin.
Hocam başında bekleyeceğim zaten yeni aldım kartı onunda başına bir şey gelmesini istemem. Ek olarak Termal Ped almaya şu an gücüm yetmez fakat gerek olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Termal pedler hangi parçayı soğutmaya yarıyor stress testine sokup anlayabilir miyim?

Hocam başında bekleyeceğim zaten yeni aldım kartı onunda başına bir şey gelmesini istemem. Ek olarak Termal Ped almaya şu an gücüm yetmez fakat gerek olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Termal pedler hangi parçayı soğutmaya yarıyor stress testine sokup anlayabilir miyim?
Termal pad testlerde gördüğün GPU'nun İşlemci sıcaklığı dışında şeyleri soğutur. VRAM temp, VRM temp gibi. HWinfo indirip sensors/sensör penceresine tıklayıp gelen sekmede Ekran kartının olduğu yere kaydırıp "Memory Junction/bellek sıcaklığı" sıcaklığına bakar mısın? Oyuna gir, arkada bu yer açık kalsın. O senin güncel ve max temp değerlerini oraya kaydediyor. İlk kullanışta anlayacaksın.

Termal pad testlerde gördüğün GPU'nun İşlemci sıcaklığı dışında şeyleri soğutur. VRAM temp, VRM temp gibi. HWinfo indirip sensors/sensör penceresine tıklayıp gelen sekmede Ekran kartının olduğu yere kaydırıp "Memory Junction/bellek sıcaklığı" sıcaklığına bakar mısın? Oyuna gir, arkada bu yer açık kalsın. O senin güncel ve max temp değerlerini oraya kaydediyor. İlk kullanışta anlayacaksın.
Anladım hocam oyuna girmekten ziyade stress testine sokup öyle bakacağım. Ek olarak her zaman gittiğim bilgisayarcım termal pedler o kadar hızlı eskimez kart ısınmıyordur bakıma gerek yok - diyerek ters çevirdi. En iyisi kartı aldığım bilgisayarcıya götürmek olacaktır. Onlar da bakım yapıyordu. Normal de Founders Edition almak için gitmiştim oraya bir abi tavsiye verdi FE edition olanlar daha fazla ısınıyor almışken 3 fanlı bir şey al dedi orada da Zotac AMP HOLO 3080 vardı onu aldım.

@LA Knight
1764333579229.webp

Isı değerleri bu şekilde hocam Undervoltsuz.

Son düzenleme: