Bugün 4000 serisi bir ekran kartımda DLSS 5 (Neural Rendering) deneyimlerken bilgisayarımın yetersiz kaldığını gördüm ve bunun üzerine MFG modlaması var mı yok diye kontrol ettim ve buldum. Bunun üzerine işlemleri uyguladım ve başarılı bir şekilde sonuç aldım.
1 saat boyunca Cyberpunk 2077 ile MAX grafik ile Path Tracing açık bir şekilde Neural Rendering açtım ve FPS 70 seviyelerden 150 FPS'e kadar çıktı ve gerçekten çok akıcı hale geldi.
Peki bu işlem nasıl yapılabilir?
1. Bu sayfadan öncelikle dosyayı indiriyoruz.
OptiScaler bridges upscaling/frame gen across GPUs. Supports DLSS2+/XeSS/FSR2+ inputs, replaces native upscalers, enables FSR-FG/XeFG on non-FG titles. Supports Nukem mod for DLSSG-to-FSR3 FG. This...
2. Bu indirdiğimiz dosyanın içindekilerin hepsini oyunun ana dizinine atıyoruz. (Not: nvngx_dlssnr.dll bunu bir şekilde temin etmeniz gerekiyor, yasak olabilir diye paylaşmıyorum.)
3. Sonrasında "setup_windows.bat" dosyasını bulup tıklıyoruz ve sırayla Enter -> 2 -> Enter ve işlem tamam.
4. MFG açmak için bunu indiriyoruz ->
Releases · bygalacos/OptiScalerBuilder
5. İndirdiğimiz bu dosyaları direkt oyunun ana dizinine atıyoruz ve aynı isimde dosya var ise değiştir diyoruz.
6. Oyuna giriyoruz ve klavyede "Ins" tuşuna basıyoruz.
7. Açılan ekranda (açılan ekranın solunda) ise bu şekilde ayarladıktan sonrasında alt kısımdan kaydet diyoruz ve oyunu kapatıp tekrardan giriyoruz.
8. DLSSG ve Nvngx altında olan "Default" yazan yere tıklıyoruz ve 6X yapıyoruz. Bunu açabilmek için ekran kartınızda FG açık oluyor olması lazım.
9. Keyifli oyunlar.