dombikpanda 27

Çalışkan
Bugün 4000 serisi bir ekran kartımda DLSS 5 (Neural Rendering) deneyimlerken bilgisayarımın yetersiz kaldığını gördüm ve bunun üzerine MFG modlaması var mı yok diye kontrol ettim ve buldum. Bunun üzerine işlemleri uyguladım ve başarılı bir şekilde sonuç aldım.

1 saat boyunca Cyberpunk 2077 ile MAX grafik ile Path Tracing açık bir şekilde Neural Rendering açtım ve FPS 70 seviyelerden 150 FPS'e kadar çıktı ve gerçekten çok akıcı hale geldi.
Peki bu işlem nasıl yapılabilir?

1. Bu sayfadan öncelikle dosyayı indiriyoruz.

1788592127184.webp

1788591956685.webp

2. Bu indirdiğimiz dosyanın içindekilerin hepsini oyunun ana dizinine atıyoruz. (Not: nvngx_dlssnr.dll bunu bir şekilde temin etmeniz gerekiyor, yasak olabilir diye paylaşmıyorum.)
3. Sonrasında "setup_windows.bat" dosyasını bulup tıklıyoruz ve sırayla Enter -> 2 -> Enter ve işlem tamam.
4. MFG açmak için bunu indiriyoruz -> Releases · bygalacos/OptiScalerBuilder

1788592675360.webp

5. İndirdiğimiz bu dosyaları direkt oyunun ana dizinine atıyoruz ve aynı isimde dosya var ise değiştir diyoruz.
6. Oyuna giriyoruz ve klavyede "Ins" tuşuna basıyoruz.
7. Açılan ekranda (açılan ekranın solunda) ise bu şekilde ayarladıktan sonrasında alt kısımdan kaydet diyoruz ve oyunu kapatıp tekrardan giriyoruz.

1788592876730.webp

8. DLSSG ve Nvngx altında olan "Default" yazan yere tıklıyoruz ve 6X yapıyoruz. Bunu açabilmek için ekran kartınızda FG açık oluyor olması lazım.

9. Keyifli oyunlar.

DLSS-5 açınca artık FurMark testindeymişiz gibi ekran kartları zorlanıyor.

Kaliteye bakınca ya değer bu diyoruz da tensör çekirdeklerinin içinden geçiliyor. Umarım Soket yanma vakalarında artış olmaz, arada bir ekran kartı girişine hafif ittirme yapmak gerek çünkü kart girişinde de bu ısınmadan dolayı genleşme/büzüşme yaşanabiliyor böyle milim bile attırsa büyük dert.

Ayda bir ittirme yapın kafi, ille komple söküp tekrar takmaya pek gerek yok.

RenoDX ve Optiscaler'ı ayrı ayrı test ettim, optiscaler ile DLSS5 açınca CP2077'de shadowlarda parlama/flickerimsi mevzular çıkıyordu, çözemedim o işi, Renodx'e geri döndüm öyle çözüldü.

Bilen eden var mı?

DLSS-5 açınca artık FurMark testindeymişiz gibi ekran kartları zorlanıyor.

Kaliteye bakınca ya değer bu diyoruz da tensör çekirdeklerinin içinden geçiliyor. Umarım Soket yanma vakalarında artış olmaz, arada bir ekran kartı girişine hafif ittirme yapmak gerek çünkü kart girişinde de bu ısınmadan dolayı genleşme/büzüşme yaşanabiliyor böyle milim bile attırsa büyük dert.

Ayda bir ittirme yapın kafi, ille komple söküp tekrar takmaya pek gerek yok.

RenoDX ve Optiscaler'ı ayrı ayrı test ettim, optiscaler ile DLSS5 açınca CP2077'de shadowlarda parlama/flickerimsi mevzular çıkıyordu, çözemedim o işi, Renodx'e geri döndüm öyle çözüldü.

Bilen eden var mı?
Optiscale ile DLSS5 aktif olarak kullanınca özelliklle 6x de %1 de dalgalanma ve titreme olayı oluyor bende 4x ve ya 5x tercih ediyorum.

Optiscale ile DLSS5 aktif olarak kullanınca özelliklle 6X de %1 de dalgalanma ve titreme olayı oluyor bende 4X veya 5X tercih ediyorum.

Bende hep X3MFG açıktı da Optiscaler'de kameraayı çevirdiğinde mesela bina duvarlarında sanki ışını yeniden hesaplıyormuş gibi değişimler olmuyor muydu? RenoDX'de tertemizdi vallahi yani o konuyu fark etmedi mi ki kimse?