cagata

Uzman
Assasin's Creed Shadows'ta 1920*1200 çözünürlükte ayarlar çok yüksekteyken aldığım FPS ortalama 50 ama ekran kartı oyunda ortalama 65 watt işlemci de ortalama 20-25 watt çekiyor. Diğer oyunlarda böyle değil.

Merhabalar, her zaman ekran kartı çekebileceğini en yüksek değeri çekmek zorunda değil ondan kaynaklı. Anormal bir şey yok güvenle kullanabilirsiniz. Eğer garantiye almak istiyorsanız OCCT testi yapabilirsiniz.

Gölge ve doku ayarını orta seviyeye çekin. RT ayarlarını düşük ve sadece güvenli alan olarak ayarlayın. Ayrıca DLSS ve FG ayarlarını açın. Diğer ayarları olabildiğince ultra seviyesine çekebilirsiniz.

VRAM doldurduğunuzu oyun belli etmiyor. Bu yüzden doku ve gölge ayarı ortada değilse, menülerden geri dönüşte falan böyle 3-20 FPS arası olabiliyor. Bu tarz bir durum varsa VRAM aşıyorsunuzdur.

Zaten doku ayarı yüksek ve üstü için 12 GB VRAM öneriyor. Gölge ayarı da benzer şekilde ben 4060'la oynarken bayağı sorun çıkarıyor.

Gölge ve doku ayarını orta seviyeye çekin. RT ayarlarını düşük ve sadece güvenli alan olarak ayarlayın. Ayrıca DLSS ve FG ayarlarını açın. Diğer ayarları olabildiğince ultra seviyesine çekebilirsiniz.

VRAM doldurduğunuzu oyun belli etmiyor. Bu yüzden doku ve gölge ayarı ortada değilse, menülerden geri dönüşte falan böyle 3-20 FPS arası olabiliyor. Bu tarz bir durum varsa VRAM aşıyorsunuzdur.

Zaten doku ayarı yüksek ve üstü için 12 GB VRAM öneriyor. Gölge ayarı da benzer şekilde ben 4060'la oynarken bayağı sorun çıkarıyor.
ben zaten bütün oyunlarda gölgeyi düşüğe alıyorum ama doku anlamadım

Doku ayarı yani Texture orta veya düşüğe al. Ben de bu ayarlar ve gerisi ultra 6.5 GB civarı VRAM tüketiyor.

2025-05-12_14-48.webp

2025-05-12_14-48_1.webp

2025-05-12_14-49.webp