laucsbscrytesxd

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda RTX 4050 ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorum. Genel olarak performansından memnunum ancak yeni 50xx serisi ekran kartları kafamı karıştırdı.

Kullanan, testlerini inceleyen veya teknik olarak karşılaştırma yapabilecek olanlar varsa görüşlerini almak isterim.

RTX 4050’den 50xx serisine geçiş:
  • Performans açısından gerçekten büyük bir fark yaratır mı?
  • Fiyat/performans olarak mantıklı olur mu?
  • Özellikle oyun ve genel kullanım için uzun vadede değer mi?
Deneyimi veya bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an bekleyebilirsiniz. Bir iki sene daha gider. Ondan sonra bunu satarsınız yeni bir sistem alırsınız daha mantıklı olur.

4050 ekran kartının birçok şeye hâlen yeterli olduğunu düşünüyorum. Genelde bilgisayarı ne amaçlar ile kullanıyorsunuz? 3D program kullanıyor veya oyun oynuyorsanız, program/oyun isimlerini yazmanız, fikir vermemiz için çok daha sağlıklı olacaktır.

Yani. Saf güç olarak çok bir fark yok.

1764931364597.webp

Daha çok VRAM ve yazılımsal olarak farklar var. Birisi 6GB VRAM biriside 8GB VRAM. Oyun ve render performansı çok olmasada bir tık iyi performans verir. Watt değerlerinde 4050'de 45W bile görebilirken 5050'de 100W standart. Yazılımsal olarakta biliyorsunuz zaten. Modeline göre geçilir ya da geçilmez diyelim.

Ben çok büyük bir fark görmüyorum sadece 2 GB VRAM farkı olacak tabii bu da az bir şey değil RTX 4050 hala yeterli bir ekran kartı bence. Tabii bir de ekran kartı gücü farkı da olabilir.