Belirttiğim bütçeyi aşıyor aslında ama bu performansa yakın alabileceğim farklı bir işlemci yoksa biraz daha erteleyip buna geçebilirim.
Ölü soket. Intel almayın. AM5 soketi çok daha uzun ömürlü olur.

Sizin için en iyi senaryo sistemi satıp sıfırdan dizmek. Çünkü şu an sahip olduğunuz bütçe dahilinde pek imkan yok.
Hele ki 2. el almayacağınızı da söylüyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü soket Intel almayın. AM5 soketi çok daha uzun ömürlü olur.

Sizin için en iyi senaryo sistemi satıp sıfırdan dizmek. Çünkü şu an sahip olduğunuz bütçe dahilinde pek imkan yok.
Hele ki 2. el almayacağınızı da söylüyorsunuz.

Şu anki sistemi satmak istesem kaça satabilirim ki? Parçaların hepsi 1-2 yıl içinde alındı, garantileri bile duruyor. Henüz satmak isteyip ederine satan birini görmedim, herkes ölücü olmuş. Zararına satmak durumunda kalıyorlar.

Parçaları satmanın mantığı yok, RAM/SSD uçmuşken doğru düzgün toplamayabiliriz. Ama bu sisteme bu kadar yatırım yapmanın mantığı yok, İ5-12600KF alsanız yeter. Ekran kartıya yatırım yapsanız daha iyi olabilir. Yani bütçeyi işlemci+ekran kartı yapsanız daha iyi olur.

Parçaları satmanın mantığı yok, RAM/SSD uçmuşken doğru düzgün toplamayabiliriz. Ama bu sisteme bu kadar yatırım yapmanın mantığı yok, İ5-12600KF alsanız yeter. Ekran kartıya yatırım yapsanız daha iyi olabilir. Yani bütçeyi işlemci+ekran kartı yapsanız daha iyi olur.
Şuan ikisini beraber almamın olanağı yok, önce daha kötü olan işlemciyi yenileyip 4-5 ay sonra ekran kartını yenilemek bana daha mantıklı geliyor, ekran kartımdan memnunum aslında gayet güzel götürüyor şuana kadar. Düz 4060 dan 4070ti mı geçilmeli sizce yoksa 5000 serisine geçmek daha mı mantıklı, hiç güzel şeyler duymuyorum 5000 serisi hakkında.