Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Taha

Başarılı
Yer
İzmir
Merhaba ASUS GeForce RTX 4060 Dual OC V2 8 GB ekran kartın kullanıyorum ve Forza Horizon 5 düşük video belleği hatası ve drop yiyorum grafik ayarlarım NVIDIA uygulamasından otomatik ayarladım ve hata devam ediyor oyunu hangi ayarlarda oynamalıyım acaba?

1750628040971.webp

1750628058904.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayar kısmaktan başka çaren yok diye biliyorum.

Reddit'te gördüğüm şu konuya bakabilirsin. Ön ayarlamadan orta-yüksek yapıp sonra manuel olarak ayarları değiştirebilirsin. Çevreyle alakalı ayarları maksimum yerine bir-iki tık düşük tutmak daha faydalı olabilir.
1750633328055.webp

Yanlış hatırlamıyorsam bu 2 ayar çok fazla VRAM tüketiyordu bu 2 ayarı ekstrem yerine Ultra veya Yüksek seçip öyle deneyin. Ayrıca NVIDIA optimizasyonunu kapatıp oyun içinden el ile birkaç ayarı da Ekstrem'den Ultra'ya çekin ben öyle yaptım oynuyorum.

Reddit'te gördüğüm şu konuya bakabilirsin. Ön ayarlamadan orta-yüksek yapıp sonra manuel olarak ayarları değiştirebilirsin. Çevreyle alakalı ayarları maksimum yerine bir-iki tık düşük tutmak daha faydalı olabilir.

Çözüm
Nvidia uygulamasının optimize ayar saçmalığını lütfen kullanmayın. Olabilecek en yüksek ayara alıyor, öyle oyun bu kadar VRAM tüketir dur şu kartta şunları ayarlayayım gibi bir uğraşları yok. Nvidia basit müşteriyi keklemek adına o profilleri ekliyor. Boş pazarlama taktiği yani.

2025-06-23_05-07.webp

Doku ve gölge ayarları genelde VRAM tüketir. Kurcalayarak bulabilirsiniz. VRAM tüketimini de Win+G tuşu ile Windows arayüzündeki performans kısmından kıyaslayabilirsin.

Bende drop ve FPS düşüşü oluyor, 15-20 oluyor.

Deneyeceğim.

NVIDIA uygulamasının optimize ayar saçmalığını lütfen kullanmayın. Olabilecek en yüksek ayara alıyor, öyle oyun bu kadar VRAM tüketir dur şu kartta şunları ayarlayayım gibi bir uğraşları yok. NVIDIA basit müşteriyi keklemek adına o profilleri ekliyor. Boş pazarlama taktiği yani.

Eki Görüntüle 156763

Doku ve gölge ayarları genelde VRAM tüketir. Kurcalayarak bulabilirsiniz. VRAM tüketimini de Win+g tuşu ile Windows arayüzündeki performans kısmından kıyaslayabilirsin.
Ben daha iyi olur diye kullanıyordum ama artık kullanmam teşekkürler.

Bu ayarları denedim ve sorun düzeldi. VRAM yine 7,5 GB'leri zorluyor ama artık uyarıda vermiyor. Drop ve FPS sorunuda düzeldi, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: