Dexter Moggan

Çalışkan
Selamlar, bilindiği üzere Cyberpunk 2077'nin Phantom Libery DLC'si çok daha fazla VRAM gerektiriyor. Haliyle ışın izleme açmak VRAM'i doldurduğu için droplara sebep oluyor oyun ölüyor. Hem VRAM'i aşmadan hem de görüntüden ödün vermeden bir ayar yapmak mümkün mü acaba?

3060Ti kartımda 1080p çözünürlükte bu ayarları kullanıyorum. Deneyebilirsin. Kare oluşturmayı açmanı öneririm. 4000 serisi kartın var.

1746802698668.webp

1746802712724.webp

1746802724787.webp

1746802736249.webp

1746802746621.webp

1746802757942.webp

3060Ti kartımda 1080p çözünürlükte bu ayarları kullanıyorum. Deneyebilirsin. Kare oluşturmayı açmanı öneririm. 4000 serisi kartın var.

Eki Görüntüle 146910
Eki Görüntüle 146912
Eki Görüntüle 146913
Eki Görüntüle 146914
Eki Görüntüle 146915
Eki Görüntüle 146916
Teşekkürler hocam, merak ettiğim bir şey daha var. Çoğu kişi RTX 4060 veya başka bir 8 GB VRAM içeren ekran kartıyla ışın izleme ultrada oynadığını söylemişti. Lakin RTX Ultrada stabil oynayabilmek için en az 12 GB bir ekran kartı gerekiyor bildiğim kadarı ile. Tam olarak nasıl olabiliyor bu? Takılmaları ve stutterları görmezden mi geliyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açabileceğin en yüksek ayarları 60FPS oynayacak şekilde açmanı öneririm, DLSS açabilirsin ancak FG açmanı zerre önermiyorum, akıcılık tamamen yok oluyor benim gözümde.

@Aeronight hocam verdiğiniz ayarları birebir uyguladım. Fakat yine VRAM yetmiyor 8 GB'a dayanıyor aştığı anda droplar başlıyor.

1746803455345.webp

Açabileceğin en yüksek ayarları 60FPS oynayacak şekilde açmanı öneririm, DLSS açabilirsin ancak FG açmanı zerre önermiyorum, akıcılık tamamen yok oluyor benim gözümde.
Frame Generation bende sevmiyorum hocam. Akıcılığı bozduğu yetmezmiş gibi görüntüyü de bozuyor biraz. Dikkat ettiğim üzere çimen ve karakterlerin yüz detaylarını azıcık kötüleştiriyor.

Frame Generation bende sevmiyorum hocam. Akıcılığı bozduğu yetmezmiş gibi görüntüyü de bozuyor biraz. Dikkat ettiğim üzere çimen ve karakterlerin yüz detaylarını azıcık kötüleştiriyor.

Hologramları dehşet şekilde bozuyor, bazen direkt yok oluyor hologramlar.

Bazı ayarları kısıp rahatlatın kartı, 8 GB VRAM'in bittiğinin kanıtı oldu biraz.

Teşekkürler hocam, merak ettiğim bir şey daha var. Çoğu kişi RTX 4060 veya başka bir 8 GB VRAM içeren ekran kartıyla ışın izleme ultrada oynadığını söylemişti. Lakin RTX Ultrada stabil oynayabilmek için en az 12 GB bir ekran kartı gerekiyor bildiğim kadarı ile. Tam olarak nasıl olabiliyor bu? Yedikleri dropları ve stutterları görmezden mi geliyorlar?
Bu kartta Işın İzleme: Ultra'ya aldım ve sadece DLSS'i kalite moduna aldım. Arasaka Kulesinin yanında 30 FPS alabiliyorum. Ancak 100+ FPS'e alıştığım için bu şekilde oynayamam.

1746803694896.webp

@Aeronight hocam verdiğiniz ayarları birebir uyguladım. Fakat yine VRAM yetmiyor 8 GB'a dayanıyor aştığı anda droplar başlıyor.

Eki Görüntüle 146918
Hocam Dogtown apayrı bir konu. NC'de 100+ FPS alan sistem, Dogtown sınırını geçtiği an 40'lara iniyor ve stutterlar başlıyor. Optimizasyonu kötü oranın. Özellikle piramide yaklaştıkça FPS'in düştüğünü fark ettim. Uzaklaşınca düzeliyor.

Bu kartta Işın İzleme: Ultra'ya aldım ve sadece DLSS'i kalite moduna aldım. Arasaka Kulesinin yanında 30 FPS alabiliyorum. Ancak 100+ FPS'e alıştığım için bu şekilde oynayamam.

Eki Görüntüle 146920
Hocam anlık donma veya takılma oluyor mu? Frame Gen açıkken Işın İzleme Ultrada 70-80 FPS alabiliyorum lakin aşırı şekilde donmalar oluyor.

Eki Görüntüle 146920

Hocam Dogtown apayrı bir konu. NC'de 100+ FPS alan sistem, Dogtown sınırını geçtiği an 40'lara iniyor ve stutterlar başlıyor. Optimizasyonu kötü oranın. Özellikle piramide yaklaştıkça FPS'in düştüğünü fark ettim. Uzaklaşınca düzeliyor.
Cidden Dogtown'un optimizasyonu berbat ya. En mantıklısı tüm görevleri bitirdikten sonra bir daha Dogtown'a uğramamak :D

Hologramları dehşet şekilde bozuyor, bazen direkt yok oluyor hologramlar.

Bazı ayarları kısıp rahatlatın kartı, 8 GB VRAM'in bittiğinin kanıtı oldu biraz.
Evet hocam 8 GB VRAM 1080P için bile yetmiyor artık :(.