Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetBey

Yetkin
Arkadaşlar, iyi akşamlar,
  • RTX 4060
  • Ryzen 5 5600
  • G.SKILL 8GB Ripjaws V 2x8 3200 MHz
  • Samsung 870 EVO 500GB
  • FSP Hyper K 600W
  • MSI B550M Pro VDH ve MSI MAG Forge 100R kasam var.

GTA 5'te FPS drop yaşıyorum, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu yeniden yükleyin, kasanın içini açıp toz ve pislikleri temizleyin, driver güncellemerini kontrol edin. Sorun devam ederse kullandığınız işletim sistemi veya bir bileşenden kaynaklanıyor olabilir. Ekran kartını servise yollayabilirsiniz.

Hocam son NVIDIA driverlerinde çözülmeyen saçma problemler var. İsterseniz downgrade edin driver sürümünüzü. DDU kullanabilirsiniz.

Hocam bu arada SSD'yi performance moda aldım takılmalar geçti SSD hızımı yetmiyor acaba sadece 90 FPS mesela sabitliyorum bir süre sonra 80'e dusunce kasma hissiyatı oluyor onunda gözüm alıştığı için normal buluyorum.

Monitörün Hz'si düşük. Eğer oyun esnasında frekansınız düşmüyor ve diğer oyunlarda da bu takılma oluyorsa sebebi bu gibi. Bir video kaydı almaya çalışın isterseniz ama diğer oyunlarda olup olmaması da önemli.

Frekans düşmüyor ama kullanım düşüyor ekran kartından.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bir önceki sürümü yüklemeyi dene.

Bu sorun sonradan başladı sanırım donanımsal ya SSD ya RAM'den şüpheleniyorum.

RX 6600 R5 3600 vardı önceden böyle sorunlarım yoktu R5 5600 aldım baktım takılıyor geri işlemciyi R5 3600 taktım yine takılıyor.

SSD 2 3 falan oluyor herhalde.